Hoppa till sidans innehåll

6 miljoner i återbäring till Svenska Sjös kunder

08 FEB 2019 12:00
Svenska Sjö delar under 2019 ut över 6 miljoner kronor i resultatbonus till sina medlemskunder, bland annat medlemmar i Svenska Seglarförbundets klubbar.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2019 08:18

- Anledningen är att tidigare års skador har avvecklats med ett positivt resultat, något som i Svenska Sjös modell kommer försäkringstagarna tillgodo. Vi har inga aktieägare som är ute efter att tjäna maximalt med pengar utan det är båtägarorganisationerna och deras medlemmar som äger oss och då är det dom som får ta del av överskottet, säger Per Grywenz på Svenska Sjö.

Sedan införandet av resultatbonus 2015 har Svenska Sjö avsatt 14,4 miljoner kronor i form av resultatbonus (inklusive år 2019) till sina försäkringstagare som är medlemmar i klubb eller krets ansluten till Svenska Båtunionen, Svenska Seglarförbundet eller Svenska Kryssarklubben. Blir det resultatbonus får man ta del av sådan redan andra året som kund. Beloppet dras av på försäkringspremien.

Berättigad till resultatbonus är bara en av flera fördelar man får som försäkringstagare och medlem i någon av medlemmarnas klubbar och kretsar.

- Båtförsäkringen är 10 % billigare för medlem och dessutom bara för medlemmar, ingår allrisk, maskinskada upp till motorn är fem år, utökat geografiskt täckningsområde och fördubblad maxersättning vid köp och säljtvister, säger Per Grywentz.

Under 2018 ökade skadorna, både i antal och i medelskadebelopp. Det är främst sjöskador, stöldskador och stormrelaterade uppläggningsskador som har ökat men även maskinskadorna har ökat kraftigt. Totalt ökade antalet skador med 5 % och skadebeloppet med 14 % jämfört med 2017.

- Båtskadorna är på väg uppåt i antal och kostnad och därför är det glädjande att vi samtidigt kan återbetala från tidigare års skaderesultat som avvecklats positivt. Det blir som en kudde för våra kunder avslutar Per.

Läs mer på Svenska Sjös webbplats

 

 

 

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info