Hoppa till sidans innehåll

Styrelseledamot som brinner för klubben

13 SEP 2018 07:00
Trots sitt stora engagemang i den egna klubben tog Carina Pettersson 2017 plats i Svenska Seglarförbundets styrelse . - Jag är nyfiken, gillar utmaningar och såg chansen att få påverka och forma ”seglingssverige”, säger hon.
  • Uppdaterad: 13 SEP 2018 07:56

Ålder: 46 år
Bor: i Askersund
Om: gift, en jolleseglande dotter 13 år samt två utflugna bonusbarn. Lärare i matematik och NO för åk 6-9
Klubb: Askersund segel- och motorbåtsklubb
Uppdrag i klubben: seglarskoleansvarig och instruktör på seglarskolan
Båt:  Jeanneau Sun Fast 36
Seglar helst: jag seglar allt som jag får möjlighet att prova men försöker främst att få så mycket tid som möjligt i vår egen båt. 
Ansvar i styrelsen: utbildningsfrågor, klubbstöd och parasegling
Antal år i styrelsen: 1,5 år

Varför tog du styrelseuppdraget?
Jag är nyfiken och gillar utmaningar. Jag såg också en möjlighet i att få chansen att vara med och påverka och forma ”seglingssverige”. Intressant att också få vara en del i arbetet på nivån över distrikt och klubb där jag tidigare varit verksam i ett antal år. 

Vad ger det dig?
Energi och ny kraft. Det ger så mycket att få träffa och diskutera seglingsfrågor med andra som brinner lika mycket för segling som jag. Den samlade kunskapen och erfarenheten i styrelsen är enorm och jag lär mig nya saker hela tiden. Varje möte ger påfyllnad av energi. 

Viktigaste styrelsen åstadkommit sen du tog uppdraget?
Ett viktigt steg togs på Seglardagen i våras när stämman röstade igenom att klubbarna nu har rösträtt på seglardagen. Vårt förarbete var intressant då vi kontaktade samtliga distrikt och fick en samlad bild av hur skillnaderna faktiskt ser ut i Sverige. 

Vad kan och vill du bidra med i styrelsearbetet?
Jag ser att min erfarenhet från skolvärlden och som ledare inom olika idrotter är viktigt. Det finns en hel del inom organisation av utbildning, barn- och ungdomsidrott och ledarskap som jag kan bidra med. Jag har också varit med och startat upp en seglarskola från noll vilket är en betydelsefull erfarenhet när det gäller klubbstöd. Ett av Seglarförbundets ledord ”enkelhet” vill jag också jobba vidare med. 

Hur kan vi inspirera fler att ta styrelseuppdrag?
Se till att styrelseuppdrag blir enkla och inte så tidskrävande. Utnyttja dagens teknik med exempelvis Skype och telefon så att möten inte behöver vara fysiska mer än några gånger per år. Vill vi ha en styrelse med jämn köns- och åldersfördelning så måste det vara förenligt med familj, jobb och vardag. Vi måste också försöka få människor att förstå att det är enormt givande att få träffa likasinnade och diskutera det man brinner för. I vilka andra forum får man prata segling i flera timmar där alla tycker att det är otroligt intressant?

Vad är förbundets största utmaning som du ser det?
Enkelhet är en utmaning. Vår vision är att alla som vill skall ha en möjlighet att prova och fortsätta med segling. Vi vet dock att idrotten kräver en hel del - vi behöver anläggningar, båtar, instruktörer, kläder med mera. Saker som kräver pengar och ideella krafter. Detta jobbas på men kommer att behöva lite tid.

Vår vision – Segling tillgänglig för alla, vad betyder den för dig?
Alla som vill skall få en möjlighet att prova och fortsätta med segling på den nivå de vill, från nöjessegling till elit. Det måste finnas hjälp så att det blir enkelt att starta och driva seglarskola. Det skall vara enkelt att börja och fortsätta att segla.

Var är Svenska Seglarförbundet om 10 år?

Förhoppningsvis kan vi blicka tillbaka och se att seglingen har vuxit i Sverige, att vi nått nya målgrupper och att seglingen är en lika självklar idrott att välja som fotboll, innebandy eller något annat.

Läs mer om SSF:s styrelse 
Tidigare presentationer om ledamöterna:
Yngst i styrelsen Eva Forslund
Ordförande Anders Selling
Skattmästare Mikael Stamming

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info