Hoppa till sidans innehåll

Sommarvärmen lockade rekordmånga till SSF Seglarskola

05 SEP 2018 07:00
Det fantastiska sommarvädret gav fina förutsättningar för klubbarnas seglarskoleverksamhet. Med sol och värme blev det mer tid på vattnet vilket resulterat i nöjda elever som lärt sig mycket och som vill fortsätta med seglingen.
  • Skapad: 05 SEP 2018 07:00

Foto: Karin Koritz

- Många klubbar har rapporterat att de satt rekord i antal anmälda till seglarskolan. De har fyllt sina platser och utökat med fler kursveckor. Väldigt roligt då klubbarna har fina verksamheter under hela året och vi vet att fler väljer att fortsätta segla efter en fin sommar, säger Oscar Johansson, vikarierande ansvarig för SSF Seglarskola på Svenska Seglarförbundet

Under sommaren var Oscar ute på ”Seglarskole-Tour” för att besöka flera av seglarskolorna. Inom ramen för SSF Seglarskola finns många olika typer av seglarskolor - olika format, båttyper, övningar, lekar och ”nytänk”.
- Kul att se att det finns så många olika sätt att lära ut segling på. Glädjande är att det alltid är säkerhet och glädje i fokus på SSF Seglarskolor och att eleverna njuter av att delta, säger Oscar.

128 av Svenska Seglarförbundets 340 medlemsklubbar har nu en certifierad seglarskola och intresset växer.
- Att seglarskolan håller hög kvalité är viktigt för många klubbar. Vår certifiering innebär att vi ger klubben stöd att utveckla seglarskolan men även att komma igång med gröna kappseglingskurser. Vår kundnöjdhet på 99% visar att SSF Seglarskolor med instruktörer och seglarskoleansvariga gör ett fantastiskt jobb, säger Oscar. 

Statistik SSF Seglarskola 
340 klubbar
128 SSF seglarskolor
99 % kundnöjdhet
150 nya instruktörer varje år
45 nya seglarskoleansvariga
130 nya tränare 
10 600 elever (7200 barn, 2350 ungdomar, 1050 vuxna)
15% fortsätter efter seglarskolan i klubbens träningsverksamhet
4000 deltog i prova på aktiviteter
40/60 tjejer/killar

Om SSF Seglarskola

Varje år utbildas cirka 10 000 barn, ungdomar och vuxna i Svenska Seglarförbundets Seglarskolor som bedrivs i 128 segelklubbar runt om i landet. Kursinnehåll och båt anpassas till kursdeltagarnas förutsättningar och tidigare erfarenhet.

Med SSF Seglarskola deltagaren en kvalitetssäkrad kursplan, kunniga och inspirerande ledare och en utbildningsgaranti. Och äventyr och minnen för livet, förstås.

Vill din klubb också bli certifierad som SSF Seglarskola? Kontakta Svenska Seglarförbundet Oscar Johansson på This is a mailto link mobil 0704973708

Läs mer om SSF Seglarskola 

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info