Hoppa till sidans innehåll

Medvind för svensk segling

11 JUL 2018 12:00
Svenska Seglarförbundets förbundsdirektör Marie Björling Duell känner medvind för svensk segling och skickar i denna sommarhälsning ett stort tack till alla ideella krafter ute i seglarsverige som gör detta möjligt.
  • Uppdaterad: 11 JUL 2018 13:38

Bild: Anna Östling och Team Anna - Match Race Challenge har med hjärta och energi bidragit till att det i år blev M32 för tjejer i GKSS Women´s Trophy på Marstrand. Det hårda arbetet gav resultat. Inte bara genom segern utan genom att också ha gjort segling tillgänglig för fler.


"Mitt i den härliga sommaren vi fått pågår det segling för fullt i hela vårt avlånga land. Det är med glädje jag kan konstatera att vi alla verkligen lever upp till vår vision ”Svensk Segling – Tillgänglig för alla”. Många av våra stora kappseglingar har deltagarrekord, inte bara till antalet deltagare, utan också i antal deltagande tjejer. Det har varit seglarfest på både ostkusten med ÅF Offshore Race och på västkusten med GKSS Match Cup Sweden. På båda ställena har det funnits prova på segling som har varit mycket uppskattad. Svenska Seglarförbundet har även varit på plats med vårt Optimist för havet projekt och tillsammans med våra ambassadörer uppmärksammat den viktiga frågan om att ta hand om våra hav och sjöar och minska den marina nedskräpningen

Det har också precis avslutats ett svenskt NM i Parasegling, där Fia Fjelldahl tog ett välförtjänt NM-guld. Sverige fick mycket beröm för sitt arrangemang som även inleddes med en öppen träningsclinic för alla nationer. Vi är i Norden ett föregångsland vad gäller parasegling men behöver göra mer för att tillgängliggöra segling för alla.

I augusti går VM för OS-klasserna av stapeln i Århus. Där kommer de första nationsplatserna till OS att tas ut och det är med stor spänning vi får följa SWE Sailing Team och deras prestationer. Landslaget har under våren haft många framgångar med medaljer både på världscuper och internationella mästerskap så vi hoppas på fina seglingar i Århus.

Våra viktiga seglarskolor pågår för fullt i våra klubbar och tävlingsarrangemangen avlöser varandra, både på regional och på nationell nivå. Stort tack till alla ideella krafter ute i seglarsverige som gör detta möjligt! Det känns som vi verkligen har medvind i svensk segling just nu.

Jag vill med dessa rader passa på att önskar er alla en riktigt härlig sommar med mycket skön segling och samvaro!

Marie Björling Duell
förbundsdirektör/sportchef

Skribent: Marie Björling Duell
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info