Hoppa till sidans innehåll

Marcus och Cecilia Mästerskapscoacher på JSM nr2

21 SEP 2018 12:16
Om två veckor är det dags för JSM för tvåmansbåtar i Saltsjöbaden och då kommer deltagarna att få tips och stöd från årets mästerskapscoacher, landslagsseglarna Cecilia Jonsson och Marcus Anjemark.
  • Uppdaterad: 21 SEP 2018 12:16

Med konceptet mästerskapscoacher på JSM vill Svenska Seglarförbundet att juniorerna ska få möta landslagseglare för att få inspiration och tips för sin fortsatta segling. Marcus Anjemark och Cecilia Jonsson har KSSS som hemmaklubb och kommer säkert att som mästerskapscoacher på JSM för tvåmansbåtar kunna ge lite extra tips om sina hemmavatten.

Cecilia Jonsson är landslagseglare i Nacra 17 som hon seglar tillsammans med Emil Järudd.
Hur känns det att vara mästerskapscoach?
Det är en ära att få vara mästerskapscoach och få hänga en hel helg med våra duktiga juniorseglare. JSM är en av årets stora höjdpunkter. Att få vara med och dela glädjen och vara en del av stämningen är härligt.

Varför har du fortsatt att satsa på segling efter juniorklasserna?
Jag har fortsatt segla för att jag tycker det är så himla roligt! Jag tillhörde en rolig lasergrupp på GKSS och tillsammans sparrade vi varandra till att kämpa vidare. Mina seglarkompisar var mina bästa kompisar och så har det fortsatt att vara än idag.

Vad vill du bidra med som mästerskapscoach?
Jag hoppas kunna bidra med glädje och energi. KSSS är numera hemmaplan för mig så hoppas kunna bidra med lite bra tips - slå på skiften! 

Hur många JSM har du seglat?
Jag tror att jag har seglat sju JSM. Fyra i optimist och 3 i Laser Radial. 

Bästa JSM-minne?
JSM 2002 i Kalmar, mitt första. Det blåste som skam och jag segla guldfinal i optimist, hela Kalmarsund rullade och jag hängde ut på kryssen och spydde samtidigt. Om jag nu hade lyckats ta mig till guldfinal så skulle jag banne mig fullfölja varje race! 

Vad seglar du just nu?
Just nu seglar jag Nacra17 foiling tillsammans med Emil Järudd, som var mästerskapscoach på JSM för enmansbåtar. Vi är mitt uppe i vår satsning mot OS 2020 i Tokyo. 

Vad tränar du själv för att utvecklas just nu?
Just nu tränar vi så mycket som vi bara hinner. Tiden tickar och i en båt som Nacran känns det som man aldrig kan bli fullärd. Baggen har bjudit på mycket vind de senaste veckorna så det har varit full action ute på fjärden. 

Marcus Anjemark är landslagsseglare i 49er och seglar tillsammans med Carl P Sylvan.
Hur känns det att vara mästerskapscoach?
Spännande! Det känns riktigt bra att vara mästerskapscoach, ser fram emot en långhelg på Baggen med glada seglare!

Varför har du fortsatt att satsa på segling efter juniorklasserna?
Glädjen i sporten och seglarna, det är så kul att segla och tävla på högsta nivå. Man träffar vänner för livet och utvecklas enormt som person i de utmaningar man stöter på under resans gång.

Vad vill du bidra med som mästerskapscoach?
Jag vill komma in med positiv energi och hoppas på mycket glada miner. JSM är en folkfest och man har väldigt kul både på och utanför vattnet, det vill jag stödja!

Bästa JSM-minne?
Jag har seglat många JSM och jag har två starka minnen, ett från mitt första JSM i Domsand 2006 när vi åkte hela klubben upp gemensamt. Vi var nya och oerfarna så vi missade practice racet men hade lika kul för det. Efter det har jag alltid koll på tidsschemat…. Självklart minns jag också JSM guldet med Gustav Pettersson i 29er 2011. 

Vad tränar du själv för att utvecklas just nu?
Vi är mitt uppe i OS-satsningen mot Tokyo 2020 och kör vi fullt för att Sverige och vi ska få en OS-plats. Konkurrensen i klassen är stenhård men vi har några starka kort att spela och det är nästan två år kvar.

Följ Marcus och Carl Ps satsning på Facebook
Följ Cecilia och Emils satsning på Facebook
Följ Swe Sailing Team på Facebook
@swesailingteam på Instagram 

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info