Hoppa till sidans innehåll

Fia försvarade sin titel i Para-NM

11 JUL 2018 10:44
Med sex spikar av sex möjliga var Fia Fjelddahl från GKSS överlägsen segrare i Para-NM som arrangerades av KSSS på Baggensfjärden 7-8 juli.
  • Uppdaterad: 11 JUL 2018 10:50

Bild: (fv) Nico Salomaa, Finland, silvermedaljör, Fia Fjelddahl, Sverige guldmedaljör och Bo Nylund, Sverige bronsmedaljör i det andra Nordiska Paramästerskapet i 2.4mR.

I växlande vindar och solsken tävlade 14 deltagare från fyra länder, Finland, Estland, Lettland och Sverige i det andra Nordiska Paramästerskapet genom tiderna. Efter sex kappseglingar stod Fia Fjelddahl från GKSS som överlägsen nordisk mästare med sex första platser. På andra plats kom Nico Salomaa, Finland. Två deltagare kampades om tredje platsen och till slut lyckades svenske Bo Nylund ta tredje platsen.

- Jag har tränat mycket i år och kände mig väl förberedd. Min plan sista dagen var att följa min vanliga rutin inför seglingen och fokusera på en bra start och det fungerade. Jag är väldigt nöjd och det känns riktigt bra att räkna bort en förstaplats, säger Fia Fjelddahl.

Mästerskapet var ett samarrangemang mellan KSSS, Skota Hem och Svenska Seglarförbundet. Utöver 2.4mR tävlades det även i den lite mer lätthanterliga Hansa 303, en båt som används som instegsbåt för unga som vill prova på para-segling. I Hansa 303-klassen segrade Margit Kasement från Estland.

Regattan föregicks av två dagars tränings-clinic hos Skota Hem och det var trötta men glada seglare som lämnade Saltsjöbaden efter fyra dagars intensiv träning och tävling. Regattan är inte bara en tävling utan också ett sätt att komma samman, träna och umgås. På lördagskvällen var det gemensam, hemlagad middag i Sjövillan för seglare, anhöriga och funktionärer.

Tävlingsledare Håkan Andersson var mycket nöjd med helgens regatta, även om söndagens skiftande vindar fick hela tävlingsledningen på vattnet att både ändra och flytta banan flera gånger.

- Det vassa startfältet är inspirerande och man kan inget än imponeras av hur skickligt och finurligt seglarna löser kappseglarens utmaningar, säger Håkan Andersson.

Här hittar du resultat.

Skribent: KSSS
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info