Hoppa till sidans innehåll

Christer Sörvik svensk mästare i DF65

08 JUL 2018 18:48
I helgen arrangerade klassförbundet, tillsammans med Svenska Seglarförbundet den första officiella SM tävlingen för radiostyrda klassen Dragon Force 65.
  • Uppdaterad: 11 JUL 2018 13:54

Dragon Force 65 är en av de snabbast växande klasserna i landet just nu och det märktes inte minst på det stora och välmeriterade startfältet. Totalt kom 38 båtar till start och tävlingen seglades på korta banor i tre startgruppen. Seglarna flyttades om i startgrupperna utifrån hur de placerat sig i tidigare race. 

Arenan för tävlingen var inre vallgraven på Citadellet i Landskrona och detta medförde lite extra klurigheter såsom vridiga vindar och en del sjögräs. Bäst på att bemästra förhållandena var Christer Sörvik från Stenungsunds Segelsällskap. Silvret togs av Michael Collberg, Mariestads Segelklubb och bronset av hemmaseglaren Rolf Andersson, Borstahusens Segelsällskap. Hela resultatlistan hittar du här.

Tävlingen var en del av Riksidrottsförbundets och SVTs SM-veckan och arenan runt Citadellet delades därför med idrotterna kanotpolo, vattenpolo och casting. Tävlingen följdes av ett stort antal besökare som guidades igenom racen av speaker. 

Klicka här för att se SVT:s reportage om DF 65. 

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info