Råd och stöd kring införandet av GDPR - Svenska Seglarförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Råd och stöd kring införandet av GDPR

2018-05-25 05:15
Nu införs den nya dataskyddslagen, GDPR och det innebär hårdare regler för hur vi inom Svenska Seglarförbundet ska hantera våra personuppgifter. På vår webb finns nu uppdaterad information kring GDPR och vår verksamhet.
  • Uppdaterad: 2018-05-25 13:46

EU har beslutat om en ny dataskyddsförordning som reglerar hur personuppgifter får hanteras – GDPR (General Data Protection Regulation). GDPR träder i kraft den 25 maj 2018 och ersätter personuppgiftslagen (PUL).

GDPR kommer att påverka idrotten, såväl förbund som föreningar. Riksidrottsförbundet (RF) har det övergripande ansvaret för att förstå och tolka hur GDPR påverkar oss inom idrotten. 

För idrotten innebär det hårdare regler kopplat till vilka personuppgifter som får behandlas och på vilket sätt personuppgifter behandlas inom en organisation. Det påverkar samtliga ställen där personuppgifter finns såsom medlemsregister, tävlingssystem, resultatlistor, licenshantering, e-post och hemsidor eller liknande. Seglarförbundet tillsammans med andra idrottsförbund, stödjer sig på Riksidrottsförbundets arbete med GDPR och den uppförandekod för idrott som RF tagit fram.

-RF har gjort ett gediget arbete i GDPR-frågan för att stödja alla idrottsförbund och hänvisar till den uppförandekod och de vägledande dokument som tagits fram. Vi har samlat all GDPR information på vår hemsida och jag kan särskilt rekommendera länken med RF:s frågor och svar, där man kan hitta information kring de flesta frågor som man har som klubb, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör/sportchef. 

För att påbörja och hitta struktur i ert arbete med GDPR finns en checklista för styrelser framtagen av RF. Checklistan har uppdaterats av Seglarförbundet för att förtydliga vissa punkter.

Du hittar checklistan, frågor och svar samt länkar till bra information om GDPR och idrotten på vår webb under rubriken Svenska Seglarförbundet/GDPR Hantera personuppgifter.

Har du frågor om GDPR kontakta GDPR ansvarig Isabelle Lindsten, This is a mailto link

Skribent: Isabelle Lindsten
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info