Hoppa till sidans innehåll

Utökat samarbete ger mer utveckling

13 FEB 2018 11:34
Ett tight samarbete inom Svensk Segling är en förutsättning för utveckling. 2018 rivstartades med klubbstödskonferens.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2018 14:27

Seglarförbundet antog nyligen en ny vision, Svensk Segling tillgänglig för alla. För att kunna leva upp till detta krävs en stark organisation som kan stötta klubbarnas och distriktens utveckling av sina verksamheter. De senaste åren har det tagits flera steg för att stärka klubbstödet och det arbetet kommer att fortsätta även under 2018. 

2016 anställdes den första klubbkonsulenten i södra Sverige och detta följdes sedan upp av yttreligare två konsulenter i Stockholm, respektive på västkusten under 2017. Utöver dessa finns det i nuläget 10 sailcoacher som arbetar med olika projekt runt om i landet. 

I förra veckan hölls en konferens med klubbkonsulenterna och sailcoacherna. Där diskuterades bland annat vilka som är de gemensamma utmaningarna i olika delar av landet, men också vilka stöd och bidrag som finns tillgängliga och hur dessa bäst kan komma klubben till del. Konferensen avslutades med en förmiddag tillsammans med övrig personal på SSF´s kansli.

- Det är både en tillgång och en utmaning att vara så många och så utspridda i landet som vi är. Genom ett utvecklat samarbete mellan sailcoacherna och klubbutvecklarna ute i landet och SSF´s kansli kan vi både skapa kortare kommunikationsvägar och samtidigt dra mer nytta av alla de olika kompetenser som finns inom Svensk Segling, säger Emelie Lindström, klubbstödsansvarig på Seglarförbundet. På så vis kan klubben fortare få rätt hjälp och möjlighet att utvecklas. 

Under 2018 kommer detta samarbete att intensifieras och det kommer även att löpande ske utvärderingar av hur varje funktion kan ges förutsättningar för mesta möjliga utväxling. 

- Målet är att vi ska täcka upp med lika bra service för alla klubbar i hela landet. Vi är inte riktigt där ännu, men vi är på god väg och vi arbetar hårt för att kunna uppnå det, avslutar Emelie

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info