Hoppa till sidans innehåll

Svenska Seglarförbundet får 5 miljoner från Svenska Postkodlotteriet

22 FEB 2018 11:54
Under Postkodlotteriets förmånstagarfest fick Svenska Seglarförbundet ta emot en check på 5 miljoner kronor, en del av det överskott på hela 1,1 miljard som fördelades till 55 organisationer.
  • Uppdaterad: 22 FEB 2018 14:05

Bild fv: Rickard Sjöberg, programledare Postkodlotteriet, Anders Selling ordförande SSF, Cecilia Bergendahl, managing director Postkodlotteriet, Marie Björling Duell, förbundsdirektör SSF, Anders Årbrandt managing director Postkodlotteriet.

Sedan tre år tillbaka är Svenska Seglarförbundet en av 55 förmånstagare till Postkodlotteriet och har under den tiden fått ett årligt stöd till förbundets verksamhet. I guldyran på årets förmånstagarfest fick vår förbundsdirektör Marie Björling Duell ta emot en check på 5 miljoner.

- Vi är otroligt glada och stolta över att få vara en av Postkodlotteriets förmånstagare. Stödet gör det möjligt att utveckla vår verksamhet och arbeta med vår vision att göra svensk segling tillgänglig för alla. Stort tack också till alla lottköpare som möjliggör detta fantastiska stöd, säger Marie Björling-Duell, förbundsdirektör och sportchef på Svenska Seglarförbundet.

Förutom att Postkodlotteriet delar ut stöd till förmånstagarnas basverksamhet finns också möjlighet att samverka med andra organisationerna i olika specialprojekt. Redan i höstas fick Svenska Seglarförbundet tillsammans med Håll Sverige Rent och Sjöräddningssällskapet beviljat 12 miljoner för treårsprojektet ”Optimist för havet” - ett miljöprojekt som vänder sig främst till barn och unga vuxna. Projektet vill skapa framtidstro om att flödet av plastskräp till havet kan minska och att de unga själva kan vara en del av lösningen genom att helt enkelt inte skräpa ner.

- Tanken är att vi ska arbeta tillsammans med våra klubbar, våra seglingsevent och seglarskolor men även med ”vanliga” grundskolor. Vi kommer att finnas med på olika seglingsevenemang och erbjuda prova på-segling och i samband med detta även plocka plast från våra kuster. Vi ska sedan bygga optimistjollar av den återvunna plasten, säger Marie Björling Duell.

- Hav och sjöar är vår idrottsarena och genom projektet kan vi vill verkligen göra skillnad för den marina miljön, avslutar Marie Björling Duell.

#postkodeffekten

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info