Hoppa till sidans innehåll

Inspiration i Örebro

15 FEB 2018 12:51
När längtan till sommaren var som störst bjöd Överbro län Seglarförbund in till en Seglarträff. Av uppslutningen att döma var det en fullträff!
  • Uppdaterad: 15 FEB 2018 14:01

I lördags bjöd Örebro län Seglarförbund in till en seglarträff som lockade över 70 deltagare i olika åldrar. 

En stor anledning till den stora uppslutningen var  huvudföreläsaren, men också spridningen på ämnena för diskussionsgrupperna. 
Träffen startades med fika och härliga samtal om den gångna säsongen. Där efter följdes en resumé av Roger Nilssons livsresa som kappseglare berättad av Roger själv. Åhörarna fick följa med på det ena äventyret efter det andra genom satsningar för både Whitbread, Americas Cup och världsrekord runt jorden. 

Efter föreläsningen delades församlingen upp i grupper efter intresse. Några av ämnena som diskuterades var kappseglingsregler, mat ombord, kvällskappseglingar, Division 1 och jollesegling i området. Emelie Lindström, klubbstödsansvarig på Svenska Seglarförbundet var också på plats och berättade om vad som är på gång inom Svensk Segling och på vilket sätt Svenska Seglarförbundet kan stötta klubbarna. 
- Detta var en fantastiskt trevlig tillställning, ett mycket bra exempel på hur ett distrikt kan samla sina medlemmar och skapa kontaktytor och synergieffekter, säger Emelie. 

Träffen avslutades med middag och samtalen varade långt in på kvällen. Frågan är om inte suget efter säsongen ökade ytterligare efter en sådan inspirerande dag. 

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info