Hoppa till sidans innehåll
Foto: Johan Eileryd

VHF simulator för övning inför SRC intyg

2017-07-14 14:11
Nu i juli släppte Nämnden för Båtlivsutbildning, NFB, nyheten att en svenskanpassad VHF simulator för övning till SRC intyg nu finns på deras hemsida. Simulatorn kommer också att börja användas för genomförande av det praktiska provet.
  • Uppdaterad: 2017-07-17 13:27

Short Range Certificate (SRC), tidigare VHF-intyg, är ett internationellt intyg som krävs för att du ska få använda en VHF. Det är ett väldigt bra redskap för dig som är till sjöss. T.ex. om du behöver tillkalla hjälp eller vill veta hur vädret blir kommande dygn.

Detta SRC går alltså nu att öva inför och genomföra det praktiska provet direkt på NFB:s hemsida.

- Detta är ett första steg i digitaliseringen av NFB, vilket kommer förenkla och framförallt skapa en direkt tillgänglighet till examinationer. Säger Fredrik Norén ordförande i NFB.

Inledningsvis pågår nu en testperiod till och med september, till dess kommer det även att gå att genomföra provet på samma sätt som tidigare. Efter testperioden är det bara det praktiska provet via NFB:s hemsida som gäller.

- Ett härligt exempel på hur utbildningar för fritidsseglare kan bli ännu enklare. Så det är verkligen positivt att NFB kommit igång med detta. Säger Theres Wolgast utbildningsansvarig på Svenska Seglarförbundet.

Läs mer om SRC intyget och testa simulatorn här: http://www.batlivsutbildning.se/src-certifikat/

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info