Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm Halmstad Tel. 070-6305848 This is a mailto link

Malmö SS överraskade alla

2017-08-27 21:43
Den tredje omgången av Allsvenskan Segling avgjordes i helgen på Munksjön i centrala Jönköping. Något överraskande var det Malmö SS som tog hem segern, endast en poäng före tabellettan från KSSS.
  • Uppdaterad: 2017-08-27 21:43

- Det här känns fantastisk. Vi lyckades få ihop ett team bara två dagar innan start, berättar Per-Håkan Persson i Malmö SS.

Det var jämnt in i det sista men Malmö lyckades hålla undan för de rutinerade seglarna från KSSS. Trea i Jönköping blev Cape Crow från Göteborg – som vann allsvenskan i fjol och som just nu ligger tvåa i tabellen.

Men helgen har tillhört Malmö som seglat respektlös mot mer namnkunniga konkurrenter och av de 13 seglingar som hanns med så vann Malmö SS inte mindre än sju.

Seglingarna i Jönköping har avgjort på lilla Munksjön mitt i centrala Jönköping. Många var skeptiska till kappsegling på denna lilla sjö – men efteråt var alla mer än nöjda.

Vindarna har varit mestadels lätta. På fredagen så lyckades man bara genomföra en omgång av planerade tre eller fyra innan vinden dog helt.

- Men på lördagen hade vi en kanondag med sol och vindar mellan två och fem sekundmeter. Söndagen började lite svagt, men sedan kom vinden allt mer och i sista racet var det nästan för mycket, berättar tävlingsledaren Emelie Lindström från seglarförbundet.

Nu återstår endast en omgång (av totalt fyra) av Allsvenskan Segling 2017 och de seglas i Kungsbacka 8–10 september. Allt pekar på att årets allsvenska kommer att vinnas av antingen KSSS (som vann 2015) eller Cape Crow som vann i fjol. Teoretiskt sätt kan Hjuvik snuva de båda på guldet – men det är mer i teorin som möjligheten finns. I praktiken står kampen i Kungsbacka mellan KSSS och Cape Crow.

Skribent: Emelie Lindström
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info