Hoppa till sidans innehåll

Fullspäckad andra dag på Jr Cup

2017-07-06 22:00
Andra dagen av Jr Cup bjöd på perfekta seglingsförhållanden, tio lyckliga lag som fick segla M32 med Team Flux och ett bonus race för ungdomar från Kungälv som aldrig tidigare seglat. Dessutom fick seglarna besök av Måns Holmberg.
  • Uppdaterad: 2017-07-17 13:27

I solsken och 5-6 m/s flöt Jr Cup seglingarna på hur bra som helst under andra tävlingsdagen. Alla grundomgångens seglingar hanns med, alltså totalt 42 race där de 35 lagen seglat i sprintseglingar med sex båtar i varje race. Vinnare i grundomgången blev lag LESS 4 med Oscar Engström, Hugo Westberg och Emrik Bergman ifrån Lerums Segelsällskap. Hela resultatlistan ifrån grundomgången hittar ni här.

Tack vare Svenska Seglarförbundets partner One Design Center har båtarna varit jämna, i bra ordning och de få skador som uppkommit har åtgärdats på bästa sätt.

- Vi tycker att det är otroligt kul att vara på plats och bidra till Jr Cup. Det är en fantastisk tävling och vi njuter av att träffa alla duktiga seglare. Säger Hampus Appelgren på One Design Center.

- Det är en stor trygghet för oss som arrangörer att veta att One Desgin Center ser till att alla båtar vi behöver är på banan i tävlingsfärdigt skick, säger Theres Wolgast på Svenska Seglarörbundet.

 

Jr Cup besöktes idag också av ungdomar ifrån Kungälvs Kommuns som aldrig tidigare seglat. De fick prova på att segla Hansajolle med GKSS i Junior Arena och de fick också segla med ett tävlingsrace med Jr Cup lagen. Ungdomarna var lite nervösa först men tyckte alla att det var roligt att segla när de väl vågat sig ut. Ett bra sätt att göra Svensk Segling tillgängligare för fler.

Tio Jr Cup lag fick chansen att genom en fototävling eller lottens tur segla M32. Det var en riktig höjdpunkt och många blev väldigt inspirerade av att fortsätta segla och satsa för att en dag själva kunna segla M32. Tack till M32 Aston Harald och Team Flux med Johnie Berntsson som gjorde det möjligt.

Dagen avslutades med att Måns Holmberg kom och berättade om sitt lags satsning på World Match Racing Tour och sin väg dit. Han fick många frågor om hur man gör för att själv en dag kunna segla M32 och hur de jobbar tillsammans som ett lag i både med- och motgångar.

Imorgon är det dags för finaldagen på Jr Cup. Alla lag har fortfarande chans att vinna så det är en spännande dag att se fram emot på Marstrand imorgon.

 

Klicka här för att läsa mer om Jr Cup.

Klicka här för att komma till vår partner One Design Center.

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info