Hoppa till sidans innehåll

Cape Crow YC rapporterar från Champions League

2017-08-18 09:27
Helgen 11 - 13 augusti gick Champions League-kvalet i Sankt Petersburg och vi från Cape Crow Yacht Club var den enda svenska klubben på plats.
  • Uppdaterad: 2017-08-18 09:28

Seglingarna genomfördes utanför Peter and Paul fortress mitt inne i stadskärnan och det var 21 team från 10 olika nationer som deltog. Det var ett riktigt häftigt ställe att segla på med många historiska byggnader runt om men väldigt utmanande då det alltid strömmade 2 knop i samma riktning oavsett vindriktning. Det va väldigt tajt och rolig racing och med staden runtom vred det mycket. Vi hade bra båtfart genom hela regattan men va ojämna i starterna samt satte oss i för många tajta situationer. Detta gjorde att vi inte lyckades hålla en konstant nivå och tappade ordentligt under slutet på andra dagen. Inför sista dagen låg vi på sista kvalplats till finalen i Italien och med lite press att segla bra lyckades vi knipa några första platser sista dagen och hade en plats säkrad innan sista racet. 

Det var ett väldigt bra arrangerat event och skoj att lära känna seglare från de andra europeiska länderna. Nu ser vi väldigt mycket fram emot finalen i Porto Cervo med mer stabila vindar och tajt racing.

Skribent: Patrik Sturesson

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • wwl_logo_pms-132
  • VCC_Ironmark_Print_CMYK_90px
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info