Hoppa till sidans innehåll

Trygghet för både klubb och seglare

2017-05-05 11:18
  • Uppdaterad: 2017-05-05 11:49

Vad är de största fördelarna med Svenska Sjö för klubben?
Olycksfallsförsäkring för medlemmar och funktionärer när de vistas på klubbens område och deltar i klubbens aktiviteter skapar en stor trygghet för klubben i, både vid arrangerande av tävling, seglarskola och andra aktiviteter. Denna försäkring ingår i medlemskapet för alla Seglarförbundets medlemsklubbar och har utvecklats i flera omgångar. Det senaste är att denna olycksfallsförsäkring även gäller för icke medlemmar som deltar på aktiviteter som klubben anordnar på klubbområdet eller i klubbens regi, exempelvis seglarskolor och prova-på aktiviteter. 
- Detta är en fantastisk möjlighet för oss inom seglingen att kunna bjuda in fler till våra klubbaktiviteter. Personer som kanske inte har haft kontakt med segling tidigare och som är nyfikna att få prova på. Det känns tryggt att kunna öppna våra verksamheter mer, utan att behöva vara orolig över om de är försäkrade eller inte, säger Emelie Lindström, Klubbstödsansvarig på Svenska Seglarförbundet. 

Klubben får även rabatt vid försäkrande av klubbens båtar och dessutom får klubben en bonus varje gång en medlem tecknar en försäkring. Genom att marknadsföra Svenska Sjö på sin hemsida eller i klubbtidningen/utskick kan klubben få ytterligare klirr i klubbkassan. Läs mer här. 

Vad är fördelen för seglaren?
Framförallt är det olycksfallsförsäkringen som gäller vid kappsegling som ingår i tävlingslicensen. Det är inte alltid skador som uppkommer vid tävlingsutövande täcks av den vanliga hem- eller olycksfallsförsäkringen. 
- Vi har märkt att det hos andra bolag har varierat mycket i premiekostnad beroende på om du är kölbåtseglare eller exempelvis kite-seglare, säger Emelie. Några bolag har inte ens velat försäkra vissa av våra grenutövare då de ibland klassas som mer riskutsatta än andra. Hos Svenska Sjö är det samma försäkringspremie för alla seglare, oavsett redskap. Det känns riktigt bra! Våra medlemmar får även rabatt på sin båtförsäkring när de uppger sin klubbtillhörighet. 

Vad är mer speciellt med Svenska Sjö? 
Bolaget är unikt på båtförsäkringsmarknaden med att verksamheten utvecklas av båtägarorganisationerna, dvs båtägarna själva och att ett eventuellt överskott går tillbaka till kunderna som är båtklubbsmedlemmar men även till båtägarnas organisationer för att där utveckla medlemsnyttan. 

Vad ska man tänka på när det gäller försäkringar?
Några tror att de är försäkrade men upptäcker att det inte gäller vid tävling och många är dessutom dubbelförsäkrade utan att veta om det, så vi uppmanar både våra klubbar och seglare att kontakta Svenska Sjö om de är osäkra eller vill veta mer om försäkringarna. Svenska Sjös hemsida  

- Vi har löpande kontakt med ledningen i Svenska Sjö och kan därför tillsammans utveckla försäkringarna för våra medlemmar, avslutar Emelie.

Teckna din tävlingslicens här

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info