Hoppa till sidans innehåll

Strängnäs Segelsällskap redo att ta emot Allsvenskan Segling 19-21 maj

2017-05-08 16:36
Om några veckor kommer vårens seglingssäsong att rivstarta med den första deltävlingen av Allsvenskan Segling. Tävlingen går av stapeln på Ulvhällsfjärden, precis nedanför domkyrkan i Strängnäs.
  • Uppdaterad: 2017-05-08 16:44

Under tävlingsdagarna kommer det inte bara att bli idrott på hög nivå. I samarbete med Europaskolan och våra sponsorer bjuder vi även på upplevelser på land för alla besökare. På Ångbåtsbron kommer caféterian att vara öppen. På planen bredvid kan barnen prova på optimistsegling på land i en seglingssimulator. Vi får även besök från frivilligorganisationer som t.ex. Sjöräddningssällskapet.

Mellan varven bjuder vi även på musikunderhållning på fredag och lördag, delvis i samarbete med kommunens arrangemang ”Kultur 17”. Självklart är det fritt inträde till tävlingsområdet.

Tävlingarna kommer att kommenteras av initierade kommentatorer som förklarar det som sker på vattnet så att alla kan förstå. Båtarna och lagen kan även följas från Ångbåtsbron och via nätet med ”live tracking” ifrån SAP som uppdateras sekund för sekund. Vid bra väder har vi även en särskild publikbåt för de som vill se tävlingen från sjön.

– Många gånger är racen väldigt jämna, och endast några sekunder skiljer sig mellan placeringarna, säger Segelsällskapets projektledare Tommi Rotonen. Små missar kan ge stora skillnader i placeringar, men lagen får snart en ny chans att komma igen.

Strängnäs Segelsällskaps lag har under de senaste säsongerna, trots en markant hårdnande nationell konkurrens, legat i mitten av den Allsvenska tabellen. Genom att inleda säsongen på hemmaplan hoppas nu laget att kunna ta värdefulla poäng som kan komma till nytta under de resterande tre delseglingarna i landet.

Under försäsongen har vi satsat på att laget ska få bra träningsmöjligheter, och under två helger har man tränat mot andra seglare på toppnivå. Segling på Mälaren kan ha sina utmaningar och vi hoppas att lagets erfarenhet om de lokala förhållandena kan resultera i framskjutna placeringar under tävlingsdagarna.

– Vädret är det enda vi inte kan påverka, men förövrigt hoppas vi på att Strängnäsbor och besökare från andra kommuner passar på att uppleva en unik tävling i en unik miljö.

Välkomna till Strängnäs!
På www.allsvenskansegling.se hittar ni den senaste informationen.

Hålltider
Fredag:
09:30                 Lagen börjar sin träning
13:00                 Välkomsttal
14:00-18:00   Tävlingarna pågår

Lördag:
09:00-18:00   Tävlingarna pågår
11:00                 Event startar på land – delvis i samarbete med Strängnäs kulturdag

Söndag:
09:00-14:30   Tävlingarna pågår
11:00                 Event startar på land
15:00                 Preliminär tid för prisutdelning, OBS kan bli tidigare p.g.a. väderförhållanden

Om Allsvenskan Segling
Allsvenskan Segling är en nationell tävlingsserie på högsta nivå där 18 klubbar tävlar mot varandra. Tävlingen bygger på ett serieformat där laget med flest poäng vinner. Korta och intensiva seglingar i 6 likadana båtar av typen J/70 ger varje race en nerv och spänning där varje meter räknas. Under tävlingsdagarna kommer totalt 45 race att seglas. Bakom tävlingen står Svenska Seglarförbundet, vilket borgar för både hög kvalitet och rättvisa race.

Allsvenskan Segling är en del av europeiska ”Sailing Champions League”, med deltagare i 13 länder. Den svenska serien omfattar 18 klubbar, som skickar 5 representanter vardera till den första delseglingen i Strängnäs.

Datum och platser för 2017 års delseglingar:
19-21 maj, Strängnäs
9-11 juni, Ekerö/Jungfrusund
25-27 augusti, Jönköping
8-10 september, Gottskär 

Om Strängnäs Segelsällskap
Strängnäs Segelsällskap är en båtklubb med verksamhet i de centrala delarna av kommunen. Trots namnet så är det en klubb för både motor- och segelbåtar, vilket det har varit sedan grundandet 1919. Idag har föreningen cirka 500 medlemmar och 200 båtar. För vinterförvaring av medlemmarnas båtar finns en anläggning belägen i Löt. I anslutning till denna finns även jolleverksamheten för barn och ungdomar samt ett klubbhus. Sällskapet äger och förvaltar även ön Askholmen, belägen strax utanför stan. Ön är ett populärt mål för fritidsbåtar i Mälaren.

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • wwl_logo_pms-132
  • VCC_Ironmark_Print_CMYK_90px
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info