Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bjorn Hedin

JSM 2017 är igång

2017-06-17 11:37
418 seglare från hela landet har samlats på Skarholmen i Uppsala för att träffa vänner, utveckla sina seglingskunskaper och tävla om SM-tecken.
  • Uppdaterad: 2017-06-17 11:47

Junior SM är en av årets största juniortävlingar och en höjdpunkt för många unga seglare. Både för att det är roligt att mäta sina kunskaper tillsammans med jämnåriga från hela landet, men också att få nya kompisar.

De klasser där det seglas om SM-tecken är Optimist killar & tjejer, E-jolle killar och tjejer, Laser 4.7 öppen, Laser Radial killar & tjejer, Zoom8 killar & tjejer, 29er mix/killar & tjejer och Feva öppen.

För första gången arrangeras även klassen opti12 som är för Optimistseglare i åldern 7-12 år. De tävlar på lite kortare banor och blir coachade både under och mellan racen av mycket meriterade coacher. Bland coacherna hittar vi bland annat OS-seglare Josefin Olsson och Optimistklassens klasstränare Oscar Pantzare. 

Junior SM i segling arrangeras av klubbarna Uppsala Kanotförening (UKF), Upsala Segelsällskap (USS), Ekolns Segelklubb (ESK), Sigtuna Båtklubb (SiBK), Knivsta Optimist- och jolleklubb (KOJK) och de har förberett sig under ett och ett halvt år inför detta evenemang.

Tävlingarna seglas på fem olika banområden och flera av banorna är nära sjökanten så att det går att följa tävlingarna från land.

Är ni inte på plats kan ni följa tävlingarna via tävlingens Facebooksida eller på Twitter. Arrangören kommer även att sända live några timmar per dag ute från banorna med kommentarer och intervjuer. Detta sänds på JSMs Youtube-kanal.

Seglarförbundets förbundsdirektör Marie Björling Duell invigde tävlingen med ett startskott efter invigningstal från Uppsalas kommunalråd Maria Gardfjell och Ingemar Åkesson, projektledare för tävlingen. 

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info