Hoppa till sidans innehåll

Uppskattade ledare och arrangörer

2016-12-22 11:15
Bara en kan bli "Årets", men det finns många fler som gjort insatser under året. Insatser för sin klubb, sin klass, sina seglare och allt detta är insatser för Svensk Segling! Stort tack även till er som inte är nominerade!
  • Uppdaterad: 2016-12-22 12:19

Uppsakattade arrangörer
Eskilstuna Jolleseglare för Elitserie 4 och Regionkval 2 
Arrangemangen blev mycket uppskattade och det som särskilt uppskattades var lyhördheten samt kommunikationen med deltagarna. Internt har arrangemangen varit mycket energigivande och skapat en ny dynamik och framtidstro både bland aktiva och styrelse.

Jollekappseglarna Västerås för Junior SM 
Ett mer eller mindre prickfritt genomförande där klubben lyckades med att hålla en hög nivå på hela arrangemanget. 

Svenska Kungliga Segelsällskapet för KSSS Olympiska Regatta
I år var det Sveriges största jolleregatta med 530 båtar. KSSS bjuder till och skapar en härlig miljö, väldigt bra seglingar och en fantastisk funktionärskår på 120 enskilda personer.

Uppskattade ideella ledare
Andreas Birgersson - Jolle-/Båtansvarig i SS Svearna
En av alla dessa dolda funktionärer som gör ett fantastiskt arbete utan att egentligen synas. Ställer osjälviskt upp och lagar båtar även om det skulle innebära exempelvis en sen ankömst till släktmiddagen. 

Håkan Andersson - Tävlingsledare ÅF Offshore race och Junior SM 
Under tiden Håkan jobbat med ÅF Offshore race har han parallellt stöttat JKV och svensk juniorsegling genom att också fungera både som tävlingsledare såväl som bollplank till JSM ledningen under hela planeringsfasen. En extraordinär insatts då redan ÅF Offshore Race varit ett synnerligen stort åtagande.

Eva Dadell - Tränare Storsjöns Segelsällskap
Eva har fått klubbens yngre seglare att älska seglingen. Hon har främjat en stabil grund för klubbens juniorsegling och ett stort angagemang hos föräldrarna. Vi har sett nybörjare utvecklas till kappseglare med hennes hjälp och utan henne hade träningsäsongen 2016 inte varit möjlig att genomföra.

Jonas Wilson - Ordförande i GKSS kappseglingskonmmitté
Jonas har varit motorn och den sammanhållande kraften för hela GKSS kappseglingsverksamhet, som bla kräver ca 1500 ideella funktionärsdagar per år. Som ett exempel på volymen av arbete som Jonas lagt ner för svensk segling, så gjorde vi inför kommande omorganisation av kappseglingsverksamheten på GKSS en överslagsberäkning som visade att Jonas under 2016 lagt ca 450 ideellatimmar på sin fritid.

Peder Thunander - Jolleansvarig Askersunds Segel- och Motorbåtsklubb
Peder är en av eldsjälarna bakom succén för Askersunds Jolleseglare. Han är alltid tillgänglig för alla. Han är drivkraften bakom alla träningar, alla aktiviteter. Han ser alla. Föräldrar från närliggande klubbar i Örebro säger: Peder är ju fantastisk, han räcker ju till alla, både era barn och ungdomar och våra och alla föräldrar. Detta under alla de tävlingar, läger och verksamheter som vi har gemensamt.

Uppskattade tränare

Björn Johansson - Utvecklingsansvarig team KSSS
Björn har verkligen gjort ett hjälte-jobb detta år för Svensk segling. Han har jobbat på gränsen av vad som är möjligt för en person och har varit en nyckelperson för alla oss "mindre" klasser, Nacra, 49er, RS:X dam och herr och även för dem som är up and coming i de andra klasserna. På sin fritid slutar Björn inte jobba utan han tänker på nya sätt till utveckling, jobbar på sociala medier, finns på distans för råd och hjälp och håller lugnet i alla stressade situationer. Han förtjänar verkligen den uppskattning som det innebär att vara årets tränare. 

Anders Bengtsson - Träningsansvarig KSSS
Anders har under 3 år som ansvarig för KSSS träning byggt upp en stark organisation med välutbildade tränare. Fokus har lagts på att få fler att kunna deltaga och att grupperna som helhet ska utvecklas och förkovras, snarare än att kortsiktigt lyfta någon enskild seglare. Verksamheten har i det närmaste fördubblats under 3 år och antalet KSSS seglare på de olika cupperna runt om i Sverige är märkbart förbättrad. 

Tom Thörn och Björn Herrmann - Tränarduo KSSS
Med ett aldrig sinande personligt engagemang och ett noggrant, välplanerat och väl genomfört träningsprogram har tränarduon under året coachat många seglare att ta sig till nästa nivå och lyft sin klubb som helhet som därmed för första gången brutit den annars totala västkustdominansen i optimistklassen.  

Jonthan Hamou - Tränare Boo SS och Kvarnvikens Båtsällskap 
Under Jonathans coaching har flera unga optimistseglare under denna säsong utvecklas till att tillhöra regionens bästa seglare. Jonatans har en exceptionellt god förmåga att hjälpa barnen att finna glädjen i seglingen och möta varje individ på en personlig nivå.  

Här kan du läsa om de som fick utmärkelserna "Årets" 

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • wwl_logo_pms-132
  • VCC_Ironmark_Print_CMYK_90px
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info