Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


KSSS seglade på söndagen hem segern i den fjärde och sista omgången av Allsvenskan Segling 2019. Därmed försvarade stockholmsklubben sin titel från i fjol.
 
Är du medlem i en klubb eller klassförbund som brinner för hållbarhet och har en bra idé som ni vill förverkliga nästa år? Då kan ni söka bidrag från projektet Optimist för havet. Deadline för ansökan är 31 oktober.
 
I helgen är det dags för sista omgången av Allsvenskan 2019. Arrangörsstad är Västerås och 18 klubbar gör upp om placeringarna i årets tabell. Favorit till slutsegern är regerande mästarna KSSS som har en stabil – men långt ifrån säker – ledning.
 
Genom ett samarbete med Sveriges största båttidning Båtliv, har Svenska Seglarförbundet i varje nummer några egna sidor under rubriken Svensk Segelsport. Tidningen kommer ut med sex nummer per år, fyra på våren och två på hösten.
 
Lördag 21 september är det Håll Sverige Rent dagen (World Cleanup Day) och skräpplockare i 150 länder gör gemensam sak och plockar skräp tillsammans. Varför inte passa på att göra en medlemsaktivitet och städa klubbområdet, både på land och vatten?
 
Två svenskar finns med när PWA, den professionella vindsurfingtouren körs i veckan i danska Hvide Sande på Jylland. I slalom debuterar Isak Turesson och Gustav Häggström deltar i wave, båda från Varbergs vindsurfingklubb.
 

Personligt SRS - SRSp

(2019-09-10 17:36)
Vid återkommande segling i en serie av seglingar med ungefär samma deltagare ger ett personligt handikapp en ytterligare dimension på seglingen. En klubbs kvällskappseglingar är ett utmärkt tillfälle att pröva SRSp.
 
Välkommen till Junior Camp 9-10 november 2019! Svenska Seglarförbundet bjuder in dig som är i gymnasieåldern men som inte går på Riksidrottsgymnasiet, till en inspirerande och utvecklande helg i Kviberg, Göteborg.
 
Missa inte att tycka till om vem eller vilka som har gjort något extra inom Svenska Seglarförbundets verksamhet under året. En VM-medalj, en särskild ledarinsats eller en proffsig arrangör? Vi behöver dina förslag senast 25 september.
 
I slutet av augusti avgjordes SM i 2-krona på Ekoln söder om Uppsala där Björn Sandberg och Maja försvarade sitt SM-guld och Åre Slalomklubb vann lagtävlingen och priset "The Ugly Mug".
 
Lördag 7 september uppmärksammades Svenska Seglarförbundet och Segelsällskapet Kaparens inkluderande seglarskola i ett inslag i Postkodmiljonären i TV 4. Här kan du se inslaget.
 
När SM i Laser arrangerades av Jollekappseglarna Västerås i helgen var det Hanna Jonsson, GKSS och Ludde Lindqvist, KSSS som hanterade den utmanande Västeråsfjärden bäst och tog efter sex delseglingar hem SM-guldet.
 
I augusti kom hundra unga seglare från tio länder till Ljungskile Segelsällskap för att tävla om RS Tera World Challenge Trophy. Men klubben ville mer och genomförde både ett integrationsprojekt och miljöcertifierade evenemanget.
 
Det danska initiativet med sprintsegling för damlag, Women on Water (WOW) hade svensk premiär på Riddarfjärden i Stockholm i helgen. Åtta lag möttes i de Allsvenska J70-båtarna i tät segling mitt i stan.
 
Anton Dahlberg/Fredrik Bergström missade pallen när världscupen i Enoshima avslutades på söndagen. Men under några intensiva veckor i Japan har de två visat en imponerande jämnhet med brons på VM, silver på för-OS och en fjärdeplats i världscupen.