Hoppa till innehåll

Seglargymnasium

Är du intresserad av att satsa lite mer på din segling samtidigt som du studerar?

Då är kanske ett seglargymnasium något för dig?

I Sverige finns det två riksidrottsgymnasier med segling som inriktning. De ligger i Lerum och Motala. Båda två har de flesta utbildningsprogrammen inom ramen av den nya gymnasieskolan och duktiga tränare. Ängelholm och Stockholm erbjuder regionalt seglargymnasium för seglare i närområdet.

Kombinera träning och studier
Seglargymnasierna finns för att duktiga och talangfulla seglare ska kunna kombinera träning och studier. Eleverna seglar på skoltid några eftermiddagar per vecka. Dessutom lägger de ner mycket tid på träning under icke schemalagd skoltid. De har goda sparring- och utvecklingsmöjligheter eftersom de tränar med andra och har tillgång till duktiga tränare. Tillsammans med tränaren sätts personliga mål upp för att nå så bra resultat som möjligt, både vad det gäller segling och skolarbete. De olika seglargymnasierna samarbetar och har gemensamma kursmål. På skolorna seglar eleverna både enmansbåt och tvåmansbåt. Under det senaste året har även matchracing varit ett inslag på schemat.

Teknik, trim och taktik
På riksidrottsgymnasium fördelas seglingsämnet över fyra kurser, A-,B-, C- och D-kurser, motsvarande hela 700 poäng. Ingående moment är bland annat seglingsträning, teknik, trim, taktik, strategi, regelkunskap, meteorologi, kost, träningslära, idrottspsykologi, analys och ledarskap. Båda skolorna har utmärkta träningsmöjligheter och rutinerade tränare. Seglargymnasiet är en bra förberedelse för framtida elitsatsningar.
.

Ange alt-text här.

Motala Seglargymnasium

Ange alt-text här.

Lerums Seglargymnasium


Tipsa om artikeln

Tipsa någon du känner

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Representationslag

Rankinglista 2014

E-jolleförbundet på ...

facebook-logo

Klasstränare

Seglarbloggar

Köp och Sälj

Länkar