Hoppa till innehåll

Tragisk olycka på träningsläger i Spanien

20110324

I onsdags omkom en tränare från Motala seglargymnasium efter en rekognosceringstur på vattnet utanför Denia i Spanien.

SSF har fått uppgifter om att Don Nordqvist, tränare på Motala seglargymnasium, har avlidit i en tragisk olycka i Spanien.

En grupp från Motala seglargymnasium bestående av 21 elever och två tränare uppehåller sig sedan förra veckan i Denia på Alicantekusten för att starta säsongen.

I onsdags blåste det hårt och det gick ganska stora vågor på gränsen till seglingsbart. Don och hans kvinnliga arbetskollega gick ut i en RIB på en rekognosceringstur ett vanligt förfarande för att kontrollera seglingsförhållandena.

En större våg fick båten att kapsejsa och båda tränarna hamnade i det kalla vattnet. Dons kvinnliga kollega lyckades ta sig till land medan sjöräddningen bärgade Don via helikopter. SSF har fått information om att hans liv trots hjärt- och lungräddning inte kunde räddas.
Den kvinnliga kollegan blev nedskyld och chockad.

SSF:s krisgrupp har tagit kontakt med SOS International som under torsdagen anländer med två kristerapeuter till Spanien. Den kvinnliga tränaren och flera förälder finns på plats hos eleverna. Ytterligare en av skolans tränare, som på onsdagskvällen landade i Spanien för en konferens, har styrt om sin resa och är nu på väg till gruppen i Denia.
Även Svenska Kyrkans präst i Valencia möter gruppen på torsdag. SSF har stått i kontakt med Svenska Utrikesdepartementet.

Skolans tränare informerades om det inträffade under onsdagskvällen. Riksidrottsgymnasiet övriga elever samlas för information under torsdag morgon på skolan i Motala. På plats finns skolans elevvårdsgrupp för att stödja eleverna.

Don ”Donning” Nordqvist var en av landets mest kända och meriterade seglingstränare. Efter en egen elitkarriär startade han Riksidrottsseglargymnasiet i Motala 1993. Don har under mer än 20 år tränat landets elitseglare i olika OS-klasser och bland annat coachat under tre OS.
Don Nordqvist blev 52 år.

SSF:s tankar är hos de anhöriga.

 

Tipsa om artikeln

Tipsa någon du känner

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Representationslag

Rankinglista 2014

E-jolleförbundet på ...

facebook-logo

Klasstränare

Seglarbloggar

Köp och Sälj

Länkar