Hoppa till sidans innehåll

Addendum Q


DIREKTDÖMD BANKAPPSEGLING / översättning 180211

Ladda ned Addendum Q som PDF här.

Enligt regel 86.2 och Regulation 28.1.3, har World Sailing godkänt att de här seglingsföreskrifterna används som en bilaga till seglingsföreskrifterna vid World Sailings 200- och 100-poängstävlingar, från 22 januari 2017 och tills de ändras, vid direktdömd bankappsegling för OS-klasserna i slutet av tävlingarna. Liknande tävlingar uppmuntras också att använda addendum Q. Det kan göras enligt regel 86.3, om den nationella myndigheten föreskriver att regeländringar är tillåtna för att utveckla och testa reglerna. Den nationella myndigheten kan föreskriva att dess tillstånd kan krävas för en sådan ändring.

Kappseglingar kan bara seglas enligt seglingsföreskrifterna i följande addendum Q, om det är angivet i inbjudan och i seglingsföreskrifterna med angivelse av gällande version och att den anslås på tävlingens anslagstavla.

Det rekommenderas att använda addendum Q för seglingar där ca tio entypsbåtar tävlar och direktdöms av domare på vattnet. Det bör finnas en domarbåt per tre till fyra tävlande båtar.

Kappseglingar kan bara seglas enligt seglingsföreskrifterna i det här addendum Q, om det är angivet i inbjudan och i seglingsföreskrifterna. Det rekommenderas att använda addendum Q för seglingar där ca tio entypsbåtar tävlar och direktdöms av domare. Det bör finnas en domarbåt per tre till fyra tävlande båtar.

Addendum Q finns som bilaga i SSF tävlingsreglemente under punkten 
9. Mallar Inbjudan och Seglingsföreskrifter
Läs mer här

Uppdaterad: 10 APR 2018 08:24

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info