Hoppa till sidans innehåll

Tävlingslicens


2017-12-14 - Licensmodulen stängd för 2017, öppnar åter i mars 2018
I vinter finns inte möjlighet att köpa tävlingslicens i webshopen. Från och med mars kommer det att gå att köpa licens för 2018 i Sailarena i samband med anmälan till en tävling eller via sin profil i systemet. Orsaken till att licenshanteringen flyttas in i Sailarena är att förenkla för deltagare och arrangörer, men också för att möta den nya lagstiftningen om lagring av personuppgifter, GDPR. Behöver du licens för att kappsegla utomlands i januari - mars 2018? Vänligen kontakta Åsa Blomqvist Jonsson, This is a mailto link

Till 2016 infördes en tävlingslicens för att få kappsegla i Sverige på nationell eller internationell nivå (t.ex. SM/JSM, Allsvenskan, nationella kval och rankingseglingar, NoM, EM och VM som arrangeras i Sverige).
Här kan du se vilken typ av tävling som är på nationell/internationell nivå.
Licenskravet gäller från och med det år en tävlande fyller 13 år och de som är svensk medborgare eller som har varit bosatt i Sverige minst sex av de senaste tolv månaderna innan regattan genomförs. 

Basen i tävlingslicensen är en olycksfallsförsäkring som gäller under kappsegling. Till skillnad från vad många tror finns inget olycksfallsskydd i hemförsäkringen om man inte tecknat detta som tillägg

Förutom att fler på kappseglingsbanan har ett bra försäkringsskydd ökar potentialen för svensk segling till fler samarbetspartners. Både genom möjligheten att kunna kommunicera direkt med de aktiva kappseglarna vilket är ett stort värde för kommersiella partners men också att kunna knyta förmånliga erbjudanden till licensen.

Vem som helst köpa en tävlingslicens och på så vis få olycksfallsförsäkringen samt ta del av alla erbjudanden.

Licensen finns i fyra olika former:

Årslicens Senior 2017                    300 kr
Engångslicens Senior                    150 kr
Årslicens Junior 13-20 år 2017      200 kr
Engångslicens Junior 13-20 år      100 kr

Engångslicenserna är en tillfällig tävlingslicens som gäller en vecka från det startdatum du anger vid tecknandet.

Tävlingslicensen tecknas via shop.svensksegling.se, där det också finns en lista över de som har giltlig tävlingslicens, så att arrangörsklubben lätt kan stämma av detta vid registreringen till tävlingen.

LISTA PÅ GILITIGA LICENSINNEHAVARE HITTAR DU HÄR

                                                                                                                               

Uppdaterad: 14 DEC 2017 13:44

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info