Hoppa till sidans innehåll
Foto: Isabelle

Prispengar att hämta i 2019 års världsmästerskap i eSailing

03 FEB 2019 06:00
Insatsen är högre än någonsin inför den andra säsongen av eSailing World Championship.
  • Skapad: 03 FEB 2019 06:00

Efter en första framgångsrik säsong, där 169 000 e-seglare deltog från 74 länder i den sex månader långa tävlingen, kommer vi nu att få se introduktionen av prispengar, ett nytt tävlingsformat, nationella mästerskap och globala live events.

Existerande e-seglare och nya spelare bjuds in till tävlingen, där det är gratis att delta och den första utmaningen finns nu tillgänglig och kan spelas via dator såväl som i mobilen (iOS och Android):

-          Via dator
-          Via Android
-          Via iOS

10 000 US dollar finnas att hämta. Det är Virtual Regatta, den ledande virtuella regattaplattformen, som så generöst står för prispengen, som kommer att delas ut till 2019 års mästare.

Tävlingen pågår i åtta månader och genomförs i överrensstämmelse med Kappseglingsreglerna (KSR) och kommer att innehålla dagliga utmaningar, slutspel under säsongen, finalslutspel och en livefinal på Bermuda i oktober.

Klicka här för att gilla den nya Facebooksidan för eSailing World Championship.

Utmaningarna kommer antingen att vara kopplade till verkliga evenemang, såsom Hempel World Cup Series eller vara digitala utmaningar. Var och en av dessa kommer att vara viktade beroende på hur stor betydelse de har och e-seglarna kommer att få rankingpoäng i eSailing World Championship rankingen. Vinnare av utmaningarna och de som ligger rankade i topp kommer att gå vidare till mittsäsongsslutspel, som kommer att hållas i vinter, vår och sommar.

Klicka här för att komma till eSailing World Championships hemsida.

Vid sidan om detta världsmästerskap kommer upp till tio nationella e-mästerskap att arrangeras vilket ger e-seglarna en möjlighet att skryta om sina framgångar. Tyska Seglarförbundet är det första nationella förbundet att anordna ett nationellt e-seglingsmästerskap 2019. Andra nationer kommer att offentliggöra sitt deltagande inom kort.

De ledande e-seglarna från mittsäsongsslutspelen, vinnare av utmaningarna och de tio bästa nationella e-seglarna kommer att avancera till slutspelsfinalen i september. Här får 1 000 e-seglare delta. Ett antal utmaningar kommer fastställa vilka som är de bästa e-seglarna globalt och vilka som kommer att bli inbjudna till live-finalen på Bermuda (finalisterna åker gratis), som är värd för World Sailings årliga konferens 2019.

Väl där kommer e-seglarna göra upp om den eftertraktade titel ”eSailing World Champion” och prispengarna 10 000 US dollar.

2018 kunde åskådare tävla i e-världsmästerskapet samtidigt som de tittade på seglingarna på Hempel World Championship i Århus. Denna succé kommer att utvecklas under 2019 då fler live-events är planerade.

Vid alla stora evenemang, såsom Hempel World Cup Series, kommer det att anordnas live e-segling. Runt om i världen kommer e-seglare att kunna tävla mot olympiska mästare och kommande olympier inför 2020 och åskådare på plats kommer att kunna interagera med sporten.

Välkända internationella klasser, såsom J/70, Nacra 17 och 49er kommer fortsatt att finnas med i spelet 2019 medan ytterligare spännande båtar, med sina invecklade detaljer som gör dem unika, kommer att läggas till under året. Dessutom kommer ytterligare platser att läggas till, t.ex. San Fransisco, Porto Cervo och Marseille.

Andy Hunt, VD på World Sailing säger, ”2018 års eSailing World Championship var en ny vågad chansning för World Sailing. Det är vår skyldighet att lyfta fram segling i alla former och att nå 169 000 personer visar att det första året var en stor succé.”

”Det är viktigt att vi nu bygger vidare på den succén och fortsätter att locka både seglingsexperter och icke-seglare. Målet är att försöka inspirera fler att börja med sporten och via detta spel kan vi hjälpa våra medlemsländer att öka deltagandet i vår sport.”

”2019 kommer också att vara avgörande för utvecklingen av eSailing World Championship och med den utveckling som skett gällande strukturen av säsongen och spelandet så ser jag fram emot vad framtiden kan erbjuda.”’

Philippe Guigné, grundare och VD för Virtual Regatta kommenterar; ”Den första eSailing World Championship-säsongen överträffade våra förväntningar och var en stor framgång.”

”Inför den andra säsongen har vi vidareutvecklat spelet med nya funktioner, men ändå bevarat hjärtat i själva spelandet i alla våra initiativ. 2019 kommer vi att introducera spelet på flera språk, med versioner på kinesiska, engelska, franska, italienska, portugisiska och spanska.”

Nya städer och båtar kommer att adderas under året och vi har även lagt till fler sociala funktioner för att underlätta bättre kontakt mellan seglarna och e-seglarna runt om i världen.”

Skribent: Isabelle Lindsten
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info