Hoppa till sidans innehåll

Fia Fjelddahl historisk Nordisk Mästare

2017-09-12 14:14
I varierande vindar genomfördes i helgen det första Nordiska Mästerskapet i parasegling i Stockholm. Den historiska vinnaren på Baggensfjärden, blev svenska Fia Fjelddahl.
  • Uppdaterad: 2017-09-12 14:14

Fia Fjelddahl, GKSS har en del rutin trots sina blott 18 år. För ett år sedan var hon Sveriges enda seglare i Paralympics i Rio. Bland deltagarna i NM fanns ytterligare en f.d. paralympisk deltagare, men även någon som seglade sin första regatta i 2.4mR.

Tio deltagare från fyra nationer – Sverige, Finland, Estland och Lettland – deltog i det första Nordiska Mästerskapet i parasegling som arrangerades av KSSS och Skota Hem, en paraseglingsverksamhet i Saltsjöbaden. Man tävlade i klassen 2.4mR. Även ett ekipage deltog i Weta trimaran, en relativt ny klass för paraseglare. 

Lördagen inleddes med relativt svaga sydliga vindar som ökade på något under dagen och Fia Fjelddahl spikade de tre första delsegingarna tätt följd av Niko Salomma, Finland. Den fjärde segling vanns av Niko och spänningen var stor inför söndagens två seglingar. 

Söndagen bjöd initialt på mer vind och det märktes på seglarna i hamnen att många var lite slitna efter lördagens seglingar. Niko vann söndagens första segling efter det att Fia släppte bevakningen, ett misstag hon inte tänkte upprepa till den sjätte och sista racet.

Fia kom iväg bra och fick en stor lucka redan på första kryssen - en lucka som hon höll hela vägen in i mål.  Därmed var det Fia som stod som segrare och nordisk mästare, tätt följd av Niko Salomaa. Trea blev Anre Nomme från Estland.

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info