Hoppa till innehåll

De riktigt stora seglingsentusiasterna är kanske med på lördagens Inshore Race ut till Sandhamn och vänder sedan tillbaka in mot Stockholm för söndagens race runt Gotland, hoppas arrangören KSSS.

FOTO: Oskar Kihlborg

ÅF Offshore Race startar med Inshore Race

20130227

ÅF Offshore Race, före detta Gotland Runt, seglas i år motsols runt Gotland. Nytt för i år är dessutom ett inshore-race dagen före den stora starten, ett sprintrace från Strömmen ut till Sandhamn.

Den stora nyheten för 2013 är alltså en egen kappsegling för de som av olika anledningar inte vill eller kan segla runt Gotland, utan nöjer sig med att kappsegla från Strömmen till Sandhamn. Den tävlingen startar lördag 29 juni på förmiddagen och båtar går i mål senare samma dag ute vid Sandhamn.

ÅF Inshore Race får enklare mät- och säkerhetsregler, och en sträckning som inte når ut på öppet hav. Tanken är att locka en stor mängd seglare där samtliga tävlar under SRS-mätregel och/eller entypsklass.


Även i år byggs ett stort eventområde mitt inne i centrala Stockholm. Foto: Oskar Kihlborg

Årets nyhet i huvudtävlingen är att banan går motsols runt Gotland vilket den inte gjort på många år. Tävlingsledningen vill helt enkelt ge deltagarna en ny utmaning och lite variation.

Inne i centrala Stockholm kommer eventområdet precis som 2012 att byggas upp på Södra Blasieholmshamnen, Skeppsholmen och Kastellholmen. Området runt scenen på Skeppsholmen byggs ut och blir större. Det blir en ny restaurang mot vattnet och seglarna får ett eget område efter kajen bort mot Af Chapman med egen café- och barservering samt egna duschar och toaletter.

Startskottet för den klassiska tävlingen runt Gotland med uppskattat 200 båtar på startlinjen går söndag 30 juni på Stockholm Ström.

Tipsa om artikeln

Tipsa någon du känner

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Samarbetspartners

Junior SM

14-0266-JSM_Ba¦èstad2015

Jr Cup

JRcup_CMYK_pos_liten

Allsvenskan

allsvenskan_litenlogga

Allsvenskan 2015

SRS Nationell Rankin...

SRS_logo-132

SRS Nationell Ranking 2015 

Läs Svensk Segelspor...

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal