Hoppa till innehåll
20140205

Säsongsplaneringen igång - vad ska du segla i år?

Om några månader drar äntligen kappseglingssäsongen igång och redan nu planeras och pratas det mycket om vilka tävlingar man vill vara med på, vilka som ska ingå i besättningen och på vilken båt man vill segla med. Om du letar efter en båt att segla på eller besättning till din båt så kan du använda dig av SSF:s nationella besättningsbank.

20140102

Mälarbåtarna - pigga 84-åringar

De klassiska vackra linjerna gör att många vänder på huvudet och kastar ett extra öga på M-båtklassens olika modeller. Mälarbåtarna har länge varit populära kappseglingsklasser och både M30 och M22 har årligen över 20 båtar på startlinjen i Svenska Mästerskap. Vackra startfält med båtar som fortfarande har förvånansvärt bra seglaregenskaper.

20140102

Entypsbrädan för alla storlekar

Vindsurfingklassen Kona One har på senare år har fått ett starkt fäste i Sverige och våra seglares toppresultat i VM-tävlingar talar för sig själva. Men det är sättet som brädan tilltalar till den breda massan som gör den unik, och antalet utövare växer.

20131223

Ken Read om framtidens kappsegling

Den internationella konferensen World Yacht Racing Forum hölls i Göteborg nyligen. Bland många kända deltagare från seglingsvärlden fanns Ken Read, vd på North Sails och en meriterad seglare med mängder av VM-medaljer, två America’s Cup och två Volvo Ocean Race som skeppare bakom sig. Read hade åsikter om framtidens kappsegling varav några kan uppfattas som kontroversiella.

20131218

Edler om VM silvret

Det är tio dagar sedan Niklas Edler tog VM silver i Oman i Laser Apprentice Master klassen. Nu vill han ha fler som utmanar om SM titeln nästa sommar.

20131118

Spikrak seger för Team North Sails i Ice Cup

13:e upplagan av Ice Cup gick av stapeln i helgen. 24 lag deltog i perfekta förhållanden med bra vindar och sol på Hustegafjärden vid Lidingö. Det var mycket tight segling i alla race men Team North Sails lyckades ändå nästla sig fram i topp i varje segling.

20131105

Prova-på-dag med Björn Hansen

Världsstjärnan Björn Hansen bjuder på sin matchracingerfarenhet under en mycket attraktiv "prova-på-dag" på matchracingcentrat på Lindingö nu på lördag.

20131027

Svensk seger i nordens medaljliga

8 guld, 7 silver och 4 brons blev resultatet för svensk del när årets Nordiska Mästerskap summeras. 2013 arrangerades tio senior Nordiska Mästerskap, NoM runt om i Norden och JNoM gick i Vänersborg. I kampen mellan de nordiska länderna vann Sverige ganska klart årets medaljliga.

20131020

Westerås Segelsällskap årets arrangör 2013

För några veckor sedan arrangerade Westerås Segelsällskap - ”WSS Höstkroken Inshore”. Detta seglingsevent har på kort tid blivit en av landets största kappseglingar. 83 startande båtar, över 400 seglare och tusentals besökare i Västerås hamn! Ett större landevent, kompletterat med seglarpub, underhållning och regattamiddag, förgyllde aktiviteten i Tullhushamnen.

Samarbetspartners

Seglardagen 2014

Seglare minns

sm-bok framsida

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Distanskurs - Kappse...

Regelbok 2013-16

Nyhetsbrev

nyhetsbrev bild smal

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal