Hoppa till innehåll

FLER NYHETER

Tävlingskalender

20141025

ISAF Youth Worlds flyttar till Asien 2015

Världens mest prestigefyllda ungdomstävling, ISAF Youth Worlds, genomförs i december 2015 i Langkawi, Malysia. För dig som vill ta en plats i laget är det dags att lägga upp en bra tränings- och tävlingsplan för att komma förberedd till kvalen, som genomförs under senare halvan av säsongen 2015.

20141016

Dags att söka seglargymnasiet

Många av våra mest framgångsrika seglare har gått på Riksidrottsgymnasiet i segling. Nu har du som är född 1999 chansen att kombinera professionell seglingsträning med gymnasiestudier. Ansök senast 1 december.

20140922

E-jolleklassen lockar många juniorer

I helgen gick höstens andra Elitserie i E-jolle av stapeln i Marstrand. 90 taggade seglare hade samlats och såg fram emot att få tampas med vågorna på Marstrandsfjorden i detta samarrangemang mellan Marstrands SS och Hjuviks BK.

20140910

Testa Seglargymnasiet i höst

OS-bronsmedaljören Rasmus Myrgren har gjort det liksom landslagsseglarna Lisa Ericson, Hanna Klinga, Josefin Olsson och Youth America´s Cup skepparen Charlie Ekberg. Nu har du som är född 1999 samma möjlighet - att söka till Seglargymnasiet. Testa på hur det är redan i höst.

20140901

Team Klitte svenska mästare i ungdomsmatchracing

I helgen avgjordes ungdoms-SM i matchracing i Helsingborg. Vindarna var byiga och på söndagen fick Skåne en månadsranson av regn. Men det hindrade inte Råå Jolleklubb att genomföra många matcher och till slut kora Jacob Klitte, Felix Mossberg och Mikael Höije, RJK, till svenska ungdomsmästare i matchracing.

20140827

Ungdomarna gör upp i matchracing-SM

I helgen avgörs vem som blir svensk ungdomsmästare i matchracing. Tävlingen genomförs i samband med stadsfesten HX mitt i centrala Helsingborg. Matchracing är en högintensiv gren inom segling där regelkunskaperna sätts på prov. Till sin hjälp har alla lagen mästerskapscoachen Marie Björling Duell, en mycket erfaren matchracingrorsman, som länge var med i den absoluta toppen på världsrankingen.

20140825

Motiverande men vindfattigt Ungdoms-OS

Arvid Nordquist, KSSS slutade på 16:e plats när seglingarna avslutades på Världsungdoms-OS i Nanjing i söndags. I de lätta vindarna var det svårt att vara konkurrenskraftig i Byteklassen för Arvid som till vardags seglar Laser Radial.

20140823

Familjefesten JSM till Båstad 2015

Svenska Seglarförbundets styrelse beslutade tidigare i veckan att Båstad Båt och Segelsällskap, BBSS, blir arrangör för JSM 2015. Den klassiska tennisstaden slår därmed upp portarna och välkomnar seglare, föräldrar och alla som vill vara med till årets höjdpunkt inom svensk juniorsegling.

20140819

Nya tränarkrafter på RIG

När höstterminen drar igång finns det en ny tränare, Fredrik Lilje på plats på RIG Motala tillsammans med Björn Alm. I Lerum kommer Björn Johansson tillbaka till det seglargymnasium han själv startade 1982 och teamar där upp med Per Frykholm. Tillsammans ska de inspirera och utveckla framtidens OS-seglare.

Samarbetspartners

SeglarTräffen 2014

Mästarnas Mästare 20...

Eldsjälsgalan

400x400_Eldsjälsgalan

Svenska Mästare 2014

vinnare

Läs Svensk Segelspor...

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal