Hoppa till innehåll
20141123

Dags att skicka in RIG ansökan

Den 1 december är sista ansökningsdag för våra seglargymnasier i Motala och Lerum. Vill du satsa på att utvecklas till elitseglare, träna på skoltid med ett härligt gäng seglare och samtidigt plugga den gymnasielinje du vill så är det hög tid att skicka in din ansökan.

20141110

Uppskattad juniortjejträff återkommer

I februari samlades 70 juniortjejer på Nya Varvet i Göteborg för att utvecklas som kappseglare och få inspiration för fortsatt träning och tävling. Nu är det dags att anmäla sig till nästa års juniortjejträff som genomförs 24-25 januari i Stockholm.

20141110

RIG är mer än bara segling

Att ett Seglargymnasium handlar om att satsa på segling det kanske alla förstår. Men det innebär också väldigt mycket mer. Som att sköta sina gymnasiestudier och att lära sig vad det innebär att vara en elitidrottare. – Det är inte den enklaste vägen, men den bästa, säger Lovisa Karlsson, sistaårselev på RIG Lerum.

20141107

Andrea Holm bästa dam på Kona VM

Andra Holm var med i medaljstriden under VM i Kona One i Islamorada, Florda under veckan och slutade som bästa dam på en fjärdeplats totalt.

20141025

ISAF Youth Worlds flyttar till Asien 2015

Världens mest prestigefyllda ungdomstävling, ISAF Youth Worlds, genomförs i december 2015 i Langkawi, Malysia. För dig som vill ta en plats i laget är det dags att lägga upp en bra tränings- och tävlingsplan för att komma förberedd till kvalen, som genomförs under senare halvan av säsongen 2015.

20141016

Dags att söka seglargymnasiet

Många av våra mest framgångsrika seglare har gått på Riksidrottsgymnasiet i segling. Nu har du som är född 1999 chansen att kombinera professionell seglingsträning med gymnasiestudier. Ansök senast 1 december.

20140922

E-jolleklassen lockar många juniorer

I helgen gick höstens andra Elitserie i E-jolle av stapeln i Marstrand. 90 taggade seglare hade samlats och såg fram emot att få tampas med vågorna på Marstrandsfjorden i detta samarrangemang mellan Marstrands SS och Hjuviks BK.

20140910

Testa Seglargymnasiet i höst

OS-bronsmedaljören Rasmus Myrgren har gjort det liksom landslagsseglarna Lisa Ericson, Hanna Klinga, Josefin Olsson och Youth America´s Cup skepparen Charlie Ekberg. Nu har du som är född 1999 samma möjlighet - att söka till Seglargymnasiet. Testa på hur det är redan i höst.

20140901

Team Klitte svenska mästare i ungdomsmatchracing

I helgen avgjordes ungdoms-SM i matchracing i Helsingborg. Vindarna var byiga och på söndagen fick Skåne en månadsranson av regn. Men det hindrade inte Råå Jolleklubb att genomföra många matcher och till slut kora Jacob Klitte, Felix Mossberg och Mikael Höije, RJK, till svenska ungdomsmästare i matchracing.

Samarbetspartners

Jerringpriset, Rösta...

TeamAnnaKjellberg

Anmäl dig till Segla...

Svenska Mästare 2014

vinnare

SeglarTräffen 2014

Läs Svensk Segelspor...

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal