Hoppa till innehåll
20140901

Team Klitte svenska mästare i ungdomsmatchracing

I helgen avgjordes ungdoms-SM i matchracing i Helsingborg. Vindarna var byiga och på söndagen fick Skåne en månadsranson av regn. Men det hindrade inte Råå Jolleklubb att genomföra många matcher och till slut kora Jacob Klitte, Felix Mossberg och Mikael Höije, RJK, till svenska ungdomsmästare i matchracing.

20140827

Ungdomarna gör upp i matchracing-SM

I helgen avgörs vem som blir svensk ungdomsmästare i matchracing. Tävlingen genomförs i samband med stadsfesten HX mitt i centrala Helsingborg. Matchracing är en högintensiv gren inom segling där regelkunskaperna sätts på prov. Till sin hjälp har alla lagen mästerskapscoachen Marie Björling Duell, en mycket erfaren matchracingrorsman, som länge var med i den absoluta toppen på världsrankingen.

20140826

Motiverande men vindfattigt Ungdoms-OS

Arvid Nordquist, KSSS slutade på 16:e plats när seglingarna avslutades på Världsungdoms-OS i Nanjing i söndags. I de lätta vindarna var det svårt att vara konkurrenskraftig i Byteklassen för Arvid som till vardags seglar Laser Radial.

20140824

Familjefesten JSM till Båstad 2015

Svenska Seglarförbundets styrelse beslutade tidigare i veckan att Båstad Båt och Segelsällskap, BBSS, blir arrangör för JSM 2015. Den klassiska tennisstaden slår därmed upp portarna och välkomnar seglare, föräldrar och alla som vill vara med till årets höjdpunkt inom svensk juniorsegling.

20140819

Nya tränarkrafter på RIG

När höstterminen drar igång finns det en ny tränare, Fredrik Lilje på plats på RIG Motala tillsammans med Björn Alm. I Lerum kommer Björn Johansson tillbaka till det seglargymnasium han själv startade 1982 och teamar där upp med Per Frykholm. Tillsammans ska de inspirera och utveckla framtidens OS-seglare.

20140818

Arvid seglar för Sverige i Ungdoms-OS

När Världsungdoms-OS startar 18 augusti i kinesiska Nanjing, är det 16-årige Arvid Nordquist, KSSS som ska försvara de svenska seglings-färgerna.

20140814

Dubbelt Holm i topp på Kona-EM

Syskonparet Adam och Andrea Holm, KSSS tog guld och silver när Senior-EM i vindsurfingklassen Kona One avgjordes i Båstad i början av augusti.

20140812

Lättare att välja jolle

De juniorer som står inför valet av jolle köpa en segeljolle har mycket att ta ställning till. Kostnaden är givetvis en viktig faktor, lätt- eller svårseglad en annan. Viktigt att tänka på är också vilka möjligheter jollen kan ge seglaren i sin vidare utveckling.

20140805

Satsa på segling och studier

-Jag utvecklades otroligt mycket seglingsmässigt, samtidigt som jag hade fantastiskt roligt. Det säger OS-medaljören i Laser 2012, Rasmus Myrgren om sin tid på seglargymnasiet i Lerum. Läs även: Mästarnas Marit hjälper juniorer att satsa på segling.

Samarbetspartners

USM i matchracing

Logga USM

Nominera! - utmärkel...

Jesper-pa-pallen-Martinez-studio-2_webb

Svenska Mästare 2014

vinnare

Läs Svensk Segelspor...

svensksegelsport_webb

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal