Hoppa till innehåll
20150120

Att utveckla talanger kräver resurser

En akademi för lovande seglare som slutar gymnasiet, för att ge struktur och skolning in i OS-klasserna. Det är en av Marit Söderström Nords idéer för att behålla och utveckla fler talanger inom segelsporten. Konceptet finns, men pengarna saknas.

20150119

Sökande tjejer till RIG ökar

När antagningsintervjuerna till Riksidrottsgymnasiet i segling genomfördes senaste veckan var 13 av 22 seglare tjejer. - Det är första gången någonsin som vi har fler sökande tjejer än killar. Senaste åren har vi haft som mål att få fler tjejer att ansöka bland annat för att leva upp till Riksidrottsförbundet krav att det ska vara minst 40 % elever av varje kön. Det känns väldigt roligt att vårt arbete har gett resultat, säger Marit Söderström Nord som ansvarar för RIG på Svenska Seglarförbundet.

20150116

Datum klara för ISAF Youth Worlds kval

Världens mest prestigefyllda ungdomsmästerskap i segling, ISAF Youth Worlds, seglas i år i december i Malaysia. Därför ligger kvaltävlingarna lite senare på säsongen än tidigare år. Nu finns uppdaterad information om vilka klasser som deltar och när och var uttagningarna sker.

20141123

Dags att skicka in RIG ansökan

Den 1 december är sista ansökningsdag för våra seglargymnasier i Motala och Lerum. Vill du satsa på att utvecklas till elitseglare, träna på skoltid med ett härligt gäng seglare och samtidigt plugga den gymnasielinje du vill så är det hög tid att skicka in din ansökan.

20141110

Uppskattad juniortjejträff återkommer

I februari samlades 70 juniortjejer på Nya Varvet i Göteborg för att utvecklas som kappseglare och få inspiration för fortsatt träning och tävling. Nu är det dags att anmäla sig till nästa års juniortjejträff som genomförs 24-25 januari i Stockholm.

20141110

RIG är mer än bara segling

Att ett Seglargymnasium handlar om att satsa på segling det kanske alla förstår. Men det innebär också väldigt mycket mer. Som att sköta sina gymnasiestudier och att lära sig vad det innebär att vara en elitidrottare. – Det är inte den enklaste vägen, men den bästa, säger Lovisa Karlsson, sistaårselev på RIG Lerum.

20141106

Andrea Holm bästa dam på Kona VM

Andra Holm var med i medaljstriden under VM i Kona One i Islamorada, Florda under veckan och slutade som bästa dam på en fjärdeplats totalt.

20141025

ISAF Youth Worlds flyttar till Asien 2015

Världens mest prestigefyllda ungdomstävling, ISAF Youth Worlds, genomförs i december 2015 i Langkawi, Malysia. För dig som vill ta en plats i laget är det dags att lägga upp en bra tränings- och tävlingsplan för att komma förberedd till kvalen, som genomförs under senare halvan av säsongen 2015.

20141015

Dags att söka seglargymnasiet

Många av våra mest framgångsrika seglare har gått på Riksidrottsgymnasiet i segling. Nu har du som är född 1999 chansen att kombinera professionell seglingsträning med gymnasiestudier. Ansök senast 1 december.

Samarbetspartners

Anmäl dig till Segla...

Läs Svensk Segelspor...

SeglarTräffen 2014

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal