Hoppa till sidans innehåll

GDPR - hantera personuppgifter


Den 25 maj 2018 införs Dataskyddsförordningen – GDPR – som är en EU-förordning som innebär ett stärkt skydd för enskildas personliga integritet och ställer hårdare krav på hur personuppgifter får behandlas. 

För idrotten innebär det hårdare regler kopplat till vilka personuppgifter som får behandlas och på vilket sätt personuppgifter behandlas inom en organisation. Det påverkar samtliga ställen där personuppgifter finns såsom medlemsregister, tävlingssystem, resultatlistor, licenshantering, e-post och hemsidor eller liknande.

Eftersom personuppgifter är alla uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk levande person går det således inte att göra en uttömmande lista på allt som anses vara personuppgifter. Några exempel är namn, personnummer, e-postadresser, bilder, telefonnummer och adress.

Här hittar du mer information om GDPR och vad du som ledare eller anställd i förening, distrikt eller klassförbund behöver tänka på för att följa GDPR.

Riksidrottsförbundets webbplats – frågor & svar
Datainspektionen - enkla grunder i dataskydd

Uppdaterad: 19 JAN 2018 12:41 Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info