Hoppa till innehåll

Om svensksegling.se

Svensksegling.se är Svenska Seglarförbundets officiella webbplats.

I menyn till vänster hittar du fler underrubriker

Sidan vänder sig i första hand till de som är intresserade av kappsegling i Sverige vilket innebär en bred publik.  Alltifrån 5-6 åringen som skall börja segla på den lokala klubben till den rutinerade 80 åringen som seglat större delen av sitt liv. Även på kunskapsnivå är spannet stort då den vänder sig till den som seglar någon eller några gånger per år till den som seglar dygnet runt i en Volvo Ocean Race satsning, Americas Cup satsning eller satsning mot OS.

Fokus i nyheterna ligger på att fånga det som är av nationellt intresse, när Sverige gör bra ifrån sig på internationella tävlingar, svenska landslaget SWE Sailing Teams väg mot OS och juniorframgångar. Detta blandas med nyheter från världen då det gäller kappsegling.

Sidan har också en del undersidor som ger extra service till; klubbar som skall arrangera tävlingar och seglarskolor samt stöd och handledning till olika slag av funktionärer, de som är ute efter båtteknisk hjälp om exempelvis mätbrev och en sida för utbildningar.

Plattformen till den version vi ser idag togs fram våren 2009 men utvecklas kontinuerligt.

De som läser svensksegling.se tillhör mestadels några av våra 120 000 medlemmar och har en bra spridning över hela landet.
Generellt kan säga att seglingens utövare befinner sig i hela inkomstspannet, är beslutsfattare, gillar äventyr och frihet. Utövarna har god attityd.
Seglingen som idrott betecknas som en grön idrott, står för inspiration, äventyr, känslor, mystik och  image samt högteknologi i vissa delar.
Idrotten attraherar i de flesta fall sponsorer/samarbetspartners från de bästa produkterna inom olika varumärkesområden.


Tipsa om artikeln

Tipsa någon du känner

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Samarbetspartners

Allsvenskan

allsvenskan_litenlogga

Allsvenskan 2015

SRS Nationell Rankin...

SRS_logo-132

SRS Nationell Ranking 2015 

Läs Svensk Segelspor...

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal