Hoppa till innehåll

Marit Söderström Nord (t.h.), här tillsammans med Birgitta Bengtsson, är en av världens främsta kvinnliga seglare. Den 13 mars gästar hon Seglare Minns i Tranebergstugan i Bromma.

Marit Söderström Nord på Seglare Minns

20130226

OS-silvermedaljören Marit Söderström Nord är hedersgästen på nästa Seglare Minns den 13 mars tillsammans med Jonas Häggbom.

Marit Söderström Nord, som tagit OS-silver i 470 1988 i Seoul och tio VM-guld i flera båtklasser kommer att berätta om sitt seglarliv på nästa Seglare Minns.
I oktober tog Marit plats i SSF:s "Hall of Fame", en utmärkelse som ges till personer som gjort extraordinära insatser för svensk kappsegling. Marit har med sig 470-kompisen Jonas Häggbom, som bland annat har ett VM-guld i 6mR.
Nils Virving, ledamot i Historiska utskottet, intervjuar.


1988 tog Marit (t.h.) tillsammans med Birgitta Bengtsson VM-guld och OS-silver i 470 som då för första gången blev en OS-gren för damer.


I somras gjorde Marit Söderström Nord (t.h.) en bejublad insats som SVT:s expertkommentator till OS-seglingarna i Weymouth.

Datum: 13 mars, kl. 18
Förhandsanmälan är nödvändig senast måndag 11 mars till Maivor Bergau på tel. 08-393102, e-post bergau@glocalnet.net eller till Svenska Seglarförbundets kansli 08-4590993, e-post asa@ssf.se.

Kostnaden - 150 kronor - inkluderar en middag och betalas kontant vid ankomsten till Tranebergstugan i Bromma.

Tipsa om artikeln

Tipsa någon du känner

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Samarbetspartners

Jerringpriset, Rösta...

TeamAnnaKjellberg

Anmäl dig till Segla...

Svenska Mästare 2014

vinnare

SeglarTräffen 2014

Läs Svensk Segelspor...

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal