Hoppa till innehåll

Förbättrad service med ny tävlingsadministration

20111030

Sedan mitten av oktober sker alla sanktioneringar via IndTA. Fördelarna med det nya systemet talar för sig själva, både för arrangören och för seglaren. Många seglare ser framför allt fram emot möjligheten att kunna använda sig av det planerade rankingsystemet.

Svenska Seglarförbundet gör nu som många andra idrotter redan har gjort i åratal. Med den nya tävlingsadministrationen IndTA finns det möjlighet att analysera svensk kappsegling på ett bättre sätt.

Arrangörerna i sin tur kan se fram emot en enklare administration och därmed mindre kostnader i framtiden. Förutom att tävlingsadministrationen har som uppgift att ta emot sanktionsansökningar, kan klubbarna även sköta sina kappseglingsanmälningar via IndTA, vilket innebär många fördelar för den individuella seglaren. Det menar Stefan Rahm, Svenska Seglarförbundets sportchef och förbundsdirektör:
– Nu har vi äntligen ett system där vi kan sätta ett helt annat fokus på seglaren. Vi kommer att få svar på hur många som seglar och hur ofta, allt det som på sikt kan hjälpa oss att ge en bättre service till våra slutkunder, kappseglarna, säger Stefan.

Systemet är fortfarande i uppbyggnadsskede och kommer så småningom att få flera nya funktioner. Redan nu under vintern lanseras en ny version av IndTA som klarar att ta hand om serier och rankingar.

Efter en noggrann förstudie valde SSF att utgå från Svenska Skidförbundets tävlingsadministration. Tillsammans med andra idrottsförbund utarbetades ett system för individuella idrotter. Förhoppningen är att alla svenska resultatlistor ska finnas på ett och samma ställe på sikt.

Vanliga frågor och svar:

Måste jag söka sanktion via IndTA?
Ja, men ni som arrangör behöver inte använda er av anmälningsfunktionen.

Varför måste jag ange mitt personnummer när jag registrerar mig?
Det stora problemet med alla databaser är dubbletter. Därför är de unika personnumren optimala. Men personnumret behöver man bara en gång i inloggningsskedet. Sedan kan du ändra ditt nummer till ett idrotts-ID som du loggar in med senare.

Varför ska jag som arrangör även sköta anmälningarna via IndTA?
Man väljer som arrangör själv om man vill använda den eller inte. Fördelen är att det minskar era administrationskostnader. Framför allt när den nya versionen med betalfunktion tas i bruk. Dessutom samlar vi på så vis alla resultatlistor på ett ställe. Seglarna själva kan då lätt spåra sina resultat och sin ranking.

Hur börjar jag som arrangör med IndTa?
Din klubb måste aktivera sin IdrottOnline-sida, även om den inte är intresserad av att även ha sin hemsida via IdrottOnline. När ni är inloggade kan ni söka sanktion.

Vad händer när sanktionen beviljats?
Tävlingen kommer då upp i tävlingskalendern. Ni kan sedan enkelt lägga upp en länk till klubb- eller distrikttävlingskalendern. Om ni även vill utnyttja systemet för anmälningar, kan ni nu öppna anmälningsfunktionen. Seglarna kan sedan direkt via tävlingskalendern anmäla sig.

Hur anmäler jag mig till tävlingar via IndTA?
För att kunna anmäla sig måste åtminstone rorsmannen vara registrerad i den egna klubbens medlemsregister på IdrottOnline.

Läs även mer kring hur du praktiskt går tillväga:  Sanktionera Tävling 2012

Tipsa om artikeln

Tipsa någon du känner

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Samarbetspartners

Allsvenskan

allsvenskan_litenlogga

Allsvenskan 2015

SRS Nationell Rankin...

SRS_logo-132

SRS Nationell Ranking 2015 

Läs Svensk Segelspor...

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal