Hoppa till innehåll

FLER NYHETER

Tävlingskalender

Besättningskandidaterna på bilden från vänster till höger är: Sophie Ciszek, Jessica Jessica, Robin Hilton, Sally Barkow, Karin Berg, Alicia Ageno och Justine Metraux.

FOTO: James Mitchell

Karin Berg testas för Volvo Ocean Race

20130220

Den tidigare SWE Sailing Team seglaren Karin Berg blir den första svenska kandidaten som testseglar på det svenska Volvo Ocean Race projektet, Team SCA. Sju nya kandidater ska träna och testas för en eventuell plats i SCA:s kvinnliga seglingsteam som satsar mot Volvo Ocean Race 2014-2015.

Testseglingen kommer att ske på teamets träningsbas, Puerto Calero på Lanzarote.  För en vecka sedan lämnade den första testgruppen på sju tjejer Lanzarote och nu kommer alltså sju nya kandidater.

Karin har tidigare gjort två satsningar i OS klassen 470 med Karin Almqvist och Sandra Sandqvist och då tillhört svenska landslaget, SWE Sailing Team. Därefter har Karin även gjort en kortare satsning i den olympiska enmansbåten Laser Radial.

- Jag har alltid varit väldigt fascinerad av VOR så det är fantastiskt kul att få vara med att fightas om en plats i Team SCA. Alla som är här är väldigt duktiga och mitt fokus just nu är bara att försöka lära mig så mycket som möjligt och gå "all in" i allt vi gör, säger Karin

De övriga i trestgruppen förutom Karin är Sally Barkow, USA, Robin Hilton, Kanada, Sophie Ciszek, Australien, Jessica Sweeney, Australien, Alicia Ageno, Spanien och Justine Metraux, Schweiz.

Gruppen kommer att tränas och testas av Team SCA:s fem coacher, Magnus Olsson, Brad Jackson, Joca Signorini, Casey Smith och Martin Strömberg. Och hittills är de fem mycket imponerade över den höga kvalitén och breda kompetensen som tjejerna i grupp 1 visade.

– Vi hade en fantastisk segling från England till Lanzarote. Och den kunskap och attityd som de visade var oerhört imponerande. Ur ett lagperspektiv så fungerar vår struktur, människorna och vår strategi mycket bra, även om vi precis startat vår långa resa, säger Joca Signorini.

Efter två dagar av medicinska och fysiska tester, samt en introduktion av teamets träningsbåt, väntar nu några dagars dygnetrunt-segling för kandidaterna.

Gruppen kommer att lämna Lanzarote i slutet av februari.


Team SCA
Team SCA Women Ocean Racing deltar i Volvo Ocean Race 2014-2015 med en helt kvinnlig besättning. SCA deltar i racet med världens bästa kvinnliga havskappseglare, som har förmågan att arbeta tillsammans som ett högpresterande team.

Mer information på Team SCA:s webbsida

Tipsa om artikeln

Tipsa någon du känner

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Samarbetspartners

Allsvenskan

allsvenskan_litenlogga

Allsvenskan 2015

SRS Nationell Rankin...

SRS_logo-132

SRS Nationell Ranking 2015 

Läs Svensk Segelspor...

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal