Hoppa till innehåll

FLER NYHETER

Tävlingskalender

Daniel Birgmark i lovart och Jonathan Lobert (FRA) och Jonas Högh-Christensen (DEN)

OS klass VM - Daniels bästa dag

20120517

Daniel Birgmark gjorde idag sin bästa insats hittills på VM i Finnjolle. I dagens hårdvindseglingar i grov sjö så hade han serien 3-10-10 som gav en total 12:e plats endast 7 poäng ifrån fredagens medaljfinal. För Daniel återstår nu istället ett race där han får slåss om platserna 11-17. Suveränen Ben Ainslie här redan säkrat sin 6:e VM titel i klassen efter vunnit 7 av de 9 seglingarna som genomförts. I Radial VM i Boltenhagen fortsatte Josefin Olsson att imponera när hon kom 4-8 idag och är på 10:e plats endast 13 poäng efter ledande finskan Sari Multala inför guldfinalens 6 seglingar som startar imorgon. Lisa Ericson/Astrid Gabrielsson gör en mycket fin insats i guldfinalen i 470 i Barcelona och efter 12-6 idag har man avancerade till en total 15:e plats med en liten möjlighet nå lördagens medaljrace för de tio främsta.

Radial VM

Finnjolle VM

470 VM

RAPPORT FRÅN ONSDAG

Lisa Ericson/Astrid Gabrielsson upprepade Josefin Olssons bedrift från igår och tog sin första spik på ett VM. De ledde den inledanden guldfinalseglingen från första kryssmärket och vann med över 30 sekunder. Seglingarna i Barcelona startade idag först runt 16.00 när sjöbrisen äntligen fylllt på från syd med 4-6 m/s. Josefin Olsson fortsatte också idag att segla bra på Laser Radial VM. Hon blev 6:a i onsdagens första race i ett blåsigt och kallt Boltenhagen och hon följde upp med en 7:a i race 4 efter starka kryssar men lite missar på undanvindarna rapporterar coach Jan Steven Johannesen. Hon är 7:a totalt,  Däremot blev det inga seglingar alls för Finnjollarna i Falmouth pga. allt för svag vind.

RAPPORT FRÅN TISDAG

Laser Radial VM är nu igång i Boltenhagen i norra Tyskland. Josefin Olsson fick en utmärkt start och ligger på en 5:e plats efter att ha vunnit första seglingen. I Barcelona hade Lisa Ericson/Astrid Gabrielsson en sämre dag efter ett första race där de seglade bra på banan men strulade till det för sig och med en tjuvstart i andra gör att de nu ligger 19:e när guldfinalen börjar imorgon. Slutligen så var det ännu en blåsig dag för Finnjollarna i Falmouth där det nu är tre britter i topp trots att regerande världsmästaren Giles Scott är upptagen med AC45-segling i Venedig. Daniel Birgmark gjorde i dagens första race sin bästa insats hittills och han har avancerat till en 16:e plats.

tidigare rapporter från tisdag

Josefin Olsson vann första seglingen på Radial VM i Boltenhagen idag. Hon låg 2:a vid första kryssmärket och gick upp i en stor ledning på länsen. I andra seglingen blev hon 10:a efter lite strul med skotet på länsen när hon låg 4:a. I Barcelona på 470 VM så seglade Lisa Ericson/Astrid Gabrielsson en stark första segling men hämmades av en incident vid första kryssmärket efter att ha rundat 4. De åkte ner till en 12:e plats, kämpade sig tillbaka till 5-6:e strax innan mållinjen då det fick ta ett straff efter en luffningsduellen mot ett ryskt team. De blev slutligen 9:a i mål följt av ca. 15 i race 6. Daniel Birgmark började 3:e dagen av Finnjolle VM bra i ett blåsigt Falmouth och var 3:a runt första kryssmärket och i mål 10:a.

RAPPORT FRÅN MÅNDAGEN 

Det var regn, rusk och 8-10 sekundmeter, alltså riktigt brittiskt väder på andra dagen på Finnjolle VM i Falmouth i Cornwall. Daniel Birgmark är bästa svensk på en 16:e plats (24-17-17-14) efter lite försiktiga starter, inklusive en straffsväng strax efter sista starten.

Astrid Gabrielsson/Lisa Ericson

I Barcelona på OS-arenan från 1992 seglade 470 damerna idag 3 seglingar i fin sjörbris på 6-8 meter. Lisa & Astrid fick till en jämn serie på 10-6-8 och ligger 14:e totalt. 8:e platsen kom efter att en skörad spinnaker hindrade dem från att vara med i tätstriden under de sista undanvindarna efter att de hade varit uppe i toppen efter första länsen.

Övriga svenskar i Falmouth:

37. Björn Allansson, 64-26-19-42

50. Andreas Axelsson, 41-63-60-37

På tisdagen så startar Laser Radial VM i Boltenhagen i Tyskland där Sverige representeras av Josefin Olsson.

RAPPORT FRÅN SÖNDAGEN

Barcelona, 470, endast en segling genomfördes pga. svaga vindar

21. Lisa Ericson/Astrid Gabrielsson

Falmouth, Finn, efter 2 skiftiga seglinga i en landvind på 4-6 m/s

21. Daniel Birgmark (24-17)

44. Björn Allanson (64-26)

52. Andreas Axelsson (41-63)

 

Följ seglingarna på mästerskapens hemsidor:

Finnjolle VM 13-18 maj - Live tracking Finn

Svenska deltagare:

Daniel Birgmark

Björn Allansson

Andreas Axelsson

Coach: Joakim Wilenius

470 VM  13-19 maj - Live tracking 470

Svenska deltagare:

Lisa Ericson/Astrid Gabrielsson

Coach: Therese Torgersson

 

 

Tipsa om artikeln

Tipsa någon du känner

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Samarbetspartners

Allsvenskan

allsvenskan_litenlogga

Allsvenskan 2015

SRS Nationell Rankin...

SRS_logo-132

SRS Nationell Ranking 2015 

Läs Svensk Segelspor...

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal