Hoppa till innehåll

Drömduon lyckades ta EM-silver på torsdag.

FOTO: Martin Gahmberg

EM-silver till Lööf och Salminen

20120419

Starbåtseglarna Fredrik Lööf och Max Salminen visade på EM i San Remo idag vart skåpet ska stå. EM-silvret är den bekräftelsen teamet behöver inför OS.

Fredrik Lööf och Max Salminen har efter tre världscupmedaljer sedan hösten 2010 – då de började segla tillsammans – nu även skördat en viktig mästerskapsmedalj.

Fredrik är mycket nöjd med teamets prestation:
– Nu har vi äntligen visat konkurrenterna vart skåpet ska stå. Det är värt jättemycket för oss. Vi har verkligen visat att vi är beredda att slåss, berättar han för Svenska Seglarförbundet.
– Naturligtvis har vi fortfarande några småsaker som vi ska jobba på inför OS, men medaljen betyder att vi har byggt en bra bas, tillägger Lööf.


Sensationellt: Fredrik och Max har nu tagit sin första gemensamma mästerskapsmedalj. Foto: Martin Gahmberg


Enligt Aftonbladets OS-barometer ligger Fredrik och Max på plats 9 bland alla idrottare när det gäller medaljchanser på OS. Foto: Martin Gahmberg

Max Salminen, ursprungligen från Barsebäck, hittar förklaringen till teamets framgång i bra starter och stabiliteten under hela tävlingen:
– Vi hade svaga vindar och stora vågor, en kombination som vi egentligen inte är så duktiga på. Därför känns det extra bra, säger Salminen.

EM:et i San Remo i Italien följde tätt på världscuptävlingen på Mallorca. Teamets tighta schema fortsätter: Redan nu på söndag startar besättningen på världscuptävlingen i Hyéres i Frankrike.

Officiella hemsidan

Resultat

Tipsa om artikeln

Tipsa någon du känner

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Samarbetspartners

Jerringpriset, Rösta...

TeamAnnaKjellberg

Anmäl dig till Segla...

Svenska Mästare 2014

vinnare

SeglarTräffen 2014

Läs Svensk Segelspor...

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal