Hoppa till innehåll

FLER NYHETER

Tävlingskalender

Drömduon lyckades ta EM-silver på torsdag.

FOTO: Martin Gahmberg

EM-silver till Lööf och Salminen

20120419

Starbåtseglarna Fredrik Lööf och Max Salminen visade på EM i San Remo idag vart skåpet ska stå. EM-silvret är den bekräftelsen teamet behöver inför OS.

Fredrik Lööf och Max Salminen har efter tre världscupmedaljer sedan hösten 2010 – då de började segla tillsammans – nu även skördat en viktig mästerskapsmedalj.

Fredrik är mycket nöjd med teamets prestation:
– Nu har vi äntligen visat konkurrenterna vart skåpet ska stå. Det är värt jättemycket för oss. Vi har verkligen visat att vi är beredda att slåss, berättar han för Svenska Seglarförbundet.
– Naturligtvis har vi fortfarande några småsaker som vi ska jobba på inför OS, men medaljen betyder att vi har byggt en bra bas, tillägger Lööf.


Sensationellt: Fredrik och Max har nu tagit sin första gemensamma mästerskapsmedalj. Foto: Martin Gahmberg


Enligt Aftonbladets OS-barometer ligger Fredrik och Max på plats 9 bland alla idrottare när det gäller medaljchanser på OS. Foto: Martin Gahmberg

Max Salminen, ursprungligen från Barsebäck, hittar förklaringen till teamets framgång i bra starter och stabiliteten under hela tävlingen:
– Vi hade svaga vindar och stora vågor, en kombination som vi egentligen inte är så duktiga på. Därför känns det extra bra, säger Salminen.

EM:et i San Remo i Italien följde tätt på världscuptävlingen på Mallorca. Teamets tighta schema fortsätter: Redan nu på söndag startar besättningen på världscuptävlingen i Hyéres i Frankrike.

Officiella hemsidan

Resultat

Tipsa om artikeln

Tipsa någon du känner

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Samarbetspartners

Junior SM

14-0266-JSM_Ba¦èstad2015

Jr Cup

JRcup_CMYK_pos_liten

Allsvenskan

allsvenskan_litenlogga

Allsvenskan 2015

SRS Nationell Rankin...

SRS_logo-132

SRS Nationell Ranking 2015 

Läs Svensk Segelspor...

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal