Hoppa till innehåll

FLER NYHETER

Tävlingskalender

Elitträningscentrum

Träningsdag i LerkilElitträningscentrum är ett samarbete mellan Seglarförbundet, Elitklubbarna GKSS och KSSS och vänder sig till seglare som vill ta klivet upp från juniorelit till seniorelit.

Iden med elitträningscentrum att fokusera på att skapa en bra träningsmiljö på hemmaplan.

Fysträning- Det är enormt tufft att ta sig till internationell toppnivå i de olympiska klasserna, och vi kan konstatera att det krävs kvalitativ träning på hemmaplan för att man ska nå dit. Det är viktigt att man har en grupp att träna med och en tränare som kan följa upp det man gör, säger Stefan Rahm, sportchef och förbundsdirektör på Svenska Seglarförbundet.

Elitträningscenran på GKSS och KSSS riktar sig till talangfulla seglare som vill ta klivet från juniorelit till seniorelit. Målgruppen är seglare som har gått ut gymnasiet och nyligen börjat segla olympisk klass. Elitträningscentrum kommer att ligga på GKSS och KSSS, men alla seglare med rätt förutsättningar har oavsett klubbtillhörighet möjlighet att söka till centret.
- Hur många seglare som kommer att vara aktuella styrs främst av hur många som har viljan att satsa, säger Stefan Rahm.

Lovande seglare ska få kontinuitet i sin träning och en bra träningsmiljö på hemmaplan. För att få ihop tillräckligt stora grupper är rekryteringen till en början främst inriktad på Laser, Laser Radial, 49er och 49er FX. Visionen är att genom program, tränare och andra resurser möjliggöra att deltagarna under en tre- till femårsperiod kan utvecklas till seglare av hög internationell klass. Programmet ska säkerställa att fler fortsätter med elitsegling samt att de som lämnar centret är väl förberedda för landslaget och har goda chanser att ta framtida OS-medaljer.


Tipsa om artikeln

Tipsa någon du känner

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Samarbetspartners

Junior SM

14-0266-JSM_Ba¦èstad2015

Jr Cup

JRcup_CMYK_pos_liten

Allsvenskan

allsvenskan_litenlogga

Allsvenskan 2015

SRS Nationell Rankin...

SRS_logo-132

SRS Nationell Ranking 2015 

Läs Svensk Segelspor...

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal