Hoppa till innehåll

FLER NYHETER

VC Mallorca

logo 46 sofia iberostar

Tävlingskalender

20150330

Säsongstart och världscupkval för SWE Sailing Team

SWE Sailing Team startar idag regattasäsongen i Europa. Trofeo Princesa Sofia på Mallorca är för några av våra landslagsseglare en mycket viktig regatta som kan kvalificera dem till ISAF:s nya världscup, för andra är det främst ett test för att se om vinterträningen gett resultat. Vi har intervjuer med Max Salminen, Björn Allansson, Cecilia Jonsson och Anton Dahlberg från strax innan start idag.

20150317

Nu startar VOR:s längsta sträcka - över ishavet

Ikväll 21.00 startar den femte etappen i Volvo Ocean Race. I tävlingens längsta delsträcka kommer seglarna prövas i stora vågor, hårda vindar och kyla i Södra Ishavet – den mest extrema delen av en av idrottsvärldens mest utmanande tävlingar.

20150201

Inga medaljer i Miami - men nära

Finalerna på världscupen i Miami är nu över. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström blev 4:a, Lisa Ericson/Hanna Klinga 5:a och JosefIn Olsson 8:a. Intervjuer efter finalseglingarna med rorsmännen på de svenska båtarna finns nu här.

20150121

Komplext recept på OS-medalj

I stenhård internationell konkurrens krävs kvaliteter långt utöver det vanliga för att en talang ska nå medaljnivå i OS. Nyfikenhet och förmåga till ständig utveckling är bara ett par viktiga egenskaper.

20141217

Du har väl röstat till Jerringpriset?

Årets kvinnliga seglare, Team Kjellberg, är nominerade till Jerringpriset. Det är en drygt månad kvar tills att 2014 års Jerringpris ska delas ut i samband med Idrottsgalan den 19 januari. Men redan innan jul reduceras antalet kandidater och du kan vara med att påverka det redan idag.

20141209

Världscupen 2015 har startat

Redan i december startar världscupen för 2015 i och med deltävlingen i Melbourne. Från SWE Sailing Team, det svenska landslaget i segling, deltar Björn Allansson, GKSS, som tog guldmedalj i Finnjolle på förra årets världscuptävling i Melbourne.

20141206

Rättigheter på agendan

I veckan var det Liros Camp för landslaget i segling. För ovanlighetens skull satt landslagsseglarna på skolbänken. På agendan var det seglarnas eget varumärke och hur de kan aktivera och jobba med det det i syfte att öka värdet på sig själva.

20141203

Team Kjellberg kandidat till Jerringpriset

Årets kvinnliga seglare, Team Kjellberg, är nu dessutom nominerade till Jerringpriset. Det är drygt en och en halv månad kvar tills att 2014 års Jerringpris ska delas ut i samband med Idrottsgalan den 19 januari. Och du kan påverka resultatet redan innan jul.

20141129

Silvermedalj i världscupfinalen

Det blev en silvermedalj för Lisa Ericson och Hanna Klinga i 49erFX klassen när världscupfinalen för seglingens OS-klasser avslutades i Abu Dhabi.

Samarbetspartners

Delta i enkät!

Bild_formansfolder_2013_webb2

Allsvenskan

allsvenskan_litenlogga

Allsvenskan 2015

SRS Nationell Rankin...

SRS_logo-132

SRS Nationell Ranking 2015 

Läs Svensk Segelspor...

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal