Hoppa till innehåll

FLER NYHETER

VC Miami

vc miami

Tävlingskalender

Piratseglarskola
- en lekfull seglarskola för de minsta.

Ladda ner foldern om Piratseglarskolan (pdf) här.

Lek, segling och bus

I Piratseglarskolan får de minsta barnen lära sig om båtar, segling och kamratskap med leken som främsta verktyg. Det viktigaste är att barnen har roligt, och att vi låter fantasin flöda när vi låter dem prova olika fomer av segling.

Seglingens utmaningar blir till engagerande piratäventyr anpassade efter barnens nivå. Vi har roligt tillsammans och barnen får en lekfull och spännande upplevelse.

I Piratseglarskolan är grupperna små och alla framsteg, små som stora, belönas.
Skepp o'hoj, pirater!

Pedagogisk seglarskola för de minsta

Piratseglarskolan ska ses som en förskola till seglarskolan. På ett lekfullt sätt får barnen i grupp pröva på olika former av segling och övningar. Vi plockar upp flytande bollar från segelbåten, ger oss ut på skattjakt med glass i skattkistan, leker följa John, seglar tricksegling och har stafettsegling. Pirattemat återkommer i allt vi gör, från piratklädda ledare till specialkit till varje liten pirat.

Mycket tid spenderas i båtarna så att barnen kan lära sig att vara trygga på vattnet. De seglar två i varje båt. Om vinden är för stark seglar vi inte, utan hittar på andra roliga saker. Kanske blir det barkbåtsrace eller bogseringsövningar istället. Barnen ska alltid ha en känsla av kontroll och trygghet hur spännande det än är, och ingen ska bli rädd.

Varje termin omfattar åtta lektioner. Piratseglarskolan är ett komplement till SSF Seglarskola. Läs mer om hela SSF Seglarskola.

   


Tipsa om artikeln

Tipsa någon du känner

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Samarbetspartners

Anmäl dig till Segla...

Läs Svensk Segelspor...

SeglarTräffen 2014

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal