Hoppa till innehåll

Denna sida sköts och uppdateras av våra kommittéer.

Samarbetspartners

Detta arbetsrum vänder sig till funktionärer och arrangörer av kappsegling.

20140324

Dags att uppdatera sanktionerna inför kappseglingssäsongen

Snart drar kappseglingssäsongen igång med massor av evenemang i hela Sverige. 320 regattor finns i tävlingskalendern och fler tillkommer fortfarande. Först ut är Liros Nordic Race, 5 – 6 april, den stora jolleregattan som Stenungsunds Segelsällskap arrangerar. Därefter följer en hel rad sanktionerade regattor för alla målgrupper under säsongen. Senast den 31 mars behöver dessa regattor vara uppdaterade med alla nyckelfunktionärer.

20140324

Nyhet! Sifferflaggor till försäljning

För att göra svensk kappsegling mer lättillgänglig för seglare och publik har Svenska Seglarförbundet nu tagit fram ett startskit med sifferflaggor till försäljning. Klubben kan enkelt göra en beställning via E-butiken här på hemsidan.

20140304

Nyhet! Anmälningsmodul för svensk kappsegling

I nästa vecka lanserar Svenska Seglarförbundet den nya, för segling anpassade, anmälningsmodulen för alla tävlingar som är sanktionerade inom svensk segling. Som seglare kan man enkelt gå in i den arrangerande klubbens tävlingskalender, klicka på den kappsegling man vill delta i och fylla i sin anmälan. Om din klubb har lagt in dig som medlem i IdrottOnlines medlemsregister behöver du bara fylla i ditt IdrottsID så kommer dina uppgifter upp automatiskt – smidigt och enkelt!

20140213

Seminarium om havskappseglingsarrangeman

KDY bjuder in till ett tvådagars seminarium om hur man bäst arrangerar havskappseglingar och vad man kan göra för att locka fler seglare till evenemangen. Dessutom nyheter om ORC-regeln och hur man optimerar. Både arrangörer och seglare är välkomna.

20140211

Funktionärer i tävlingssystemet, IndTA

SSF har tidigare informerat om de problem som har varit i tävlingsadministrationssystemet, IndTA, gällande funktionärer som saknas i de valbara listorna. Nu är problemet äntligen löst.

20140211

Välkomna till Domarseminarium

Alla utbildade domare är välkomna till 2014 års domarseminarium. I år anordnas detta på Scandic Crown i Göteborg 8 - 9 mars. Under seminariet kommer vi att gå igenom aktuella och intressanta ämnen gällande regler, hur man dömer och olika situationer.

20140116

Senaste nytt om IndTA

Under hösten har det uppstått ett antal buggar i IndTA-systemet, som har försvårat sanktionsprocessen något. Främst har det krånglat med överföringen av namn på funktionärer mellan IdrottOnlines databas till IndTA.

20140115

SSF söker JSM-arrangör 2015

Junior SM i segling är en familjefest och en stor händelse i Seglarsverige varje år. Massor av barn och ungdomar med familjer samlas för att tävla om mästerskapstecken men även för att ha roligt tillsammans.

20131219

Inbjudan till 2014 års arrangörsseminarier

Arrangörskommittén har valt ett nytt grepp för nästkommande års seminarium. I stället för ett centralt seminarium som tidigare har vi valt att genomföra fyra stycken regionala seminarier. Detta med anledning av Seglardagsbeslutet att införa funktionärskrav på den regionala nivån. Vi känner att det då, inte är mer än rätt att ge alla licensierade blå seglingsledare/tävlingsledare en bra grund att stå på för att kunna genomföra ett lyckat arrangemang. Givetvis är seminarierna även öppna för de med röd licens.

Handledningar

Kappseglingskalender

Handböcker

Tävlingskalender

SRS

Kappseglingsregler

Arrangera SSF Seglar...

SFF_SEGLARSKOLA_4-f jpeg